Nieuws

Acer Aspire E1-572

Voordelen
Autonomie
Snelle processor
Nadelen
Plastic behuizing
Glossy scherm
Ongebalanceerd
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
De Aspire E1-572 mikt op mooie specificaties, maar lijkt daarbij het volledige plaatje uit het oog te verliezen.

Wie goed kijkt, zal deze laptop herkennen van vorige maand. Die zag er identiek hetzelfde uit. Beide zijn Acer Aspire E1-modellen, maar deze kost toch ruim 180 euro meer.

En dat voor identiek dezelfde schermkwaliteit, schermresolutie en chassis? Nee, in tegenstelling tot het basismodel van vorige maand heeft Acer dit model voorzien van een flinke Intel Core i5-processor en 8 GB RAM. Ook de grafische kaart is een stuk sneller geworden.

Betere specificaties, vertaalt zich dat ook naar betere resultaten? Puur op testresultaten merk je soms een verdubbeling van de score, maar wanneer ik naar de resultaten kijk die gebaseerd zijn op realistisch dagelijks gebruik, dan valt de prestatiewinst niet zo sterk op. De voornaamste belemmering hiervoor is waarschijnlijk het gebruik van dezelfde harde schijf, in plaats van een snellere SSD.

De verdubbeling in rekenkracht merk je enkel wanneer je grafisch intensieve programma’s gebruikt zoals videobewerking of spelletjes. Ik heb daarom het gevoel bij deze laptop dat het wil mikken op mooie specificaties, zonder een mooi totaalpakket dat op elkaar is afgestemd. Daarbij komt dat deze laptop geen aanraakscherm heeft, maar toch een glossy afwerking. Heel vervelend voor reflecties op het scherm.

Het plastic chassis oogt daarnaast te goedkoop voor deze laptop. Op vlak van autonomie verdient hij wel een pluim: net geen 6 uur bij licht gebruik is prima voor een 15,6 inchlaptop.

Specificaties Acer Aspire E1-572-54208G50MNKK:

  • CPU: Intel Core i5-4200U
  • RAM: 8 GB
  • GPU: Intel HD 4400 Graphics
  • Opslag: 500 GB HDD
  • Scherm: 15,6", glossy, 1.366 x 768 pixels
  • OS: Windows 8

Benchmarks:

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business