Nieuws

De beste apps voor Google Docs

We verzamelen voor jou een aantal van de beste apps om je leven te organiseren, en al je bestanden gesynchroniseerd te houden met Googles diensten.

CloudOn

Ontwikkelaar: CloudOn

[related_article id=”161563″]

Prijs: Gratis

Compatibel met: iOS | Android

CloudOn is een populaire productiviteitsapp die al meer dan zeven miljoen keer werd gedownload. De app integreert naadloos met allerlei cloudopslagdiensten, zoals Dropbox, Box, Google Drive, OneDrive en Hightail. Zo kan je overal en altijd aan je documenten, spreadsheets en presentaties via je mobiele toestel, dankzij de cloud.

Microsoft Office-documenten, zoals Word, Excel en Powerpoint, en Adobe pdf-bestanden worden allemaal ondersteund en kunnen allemaal bewerkt worden via je tablet of smartphone. Je kan ook bestanden delen, zodat jij en je collega"s op afstand aan hetzelfde document kunnen werken.

NoteMaster

Ontwikkelaar: Kabuki Vision

Prijs: 3,59 euro (gratis lite-versie beschikbaar)

Compatibel met: iOS | Android

NoteMaster is een app om notities mee te nemen, niets meer, niets minder. Je verbindt hem let Dropbox of Google Drive, waarna je notities, to-dolijstjes en taken kan aanmaken - inclusief tekst, afbeeldingen, foto"s en tekening - die je vervolgens back-upt naar de cloud.

Alle informatie synchroniseert automatisch wanneer je de app opent of sluit. Notes die naar Dropbox gestuurd worden bewaart de app als .docx-bestand, terwijl Google Docs alles omzet naar zijn eigen bestandsformaat, waardoor je ze moeiteloos online kan bekijken en verder bewerken.

Awesome Note

Ontwikkelaar: BRID

Prijs: 3,59 (iPhone) of 4,49 (iPad) euro

Compatibel met: iOS

Awesome Note is nog een Google Drive-vriendelijke app die dient als notitieblok, to-dolijst, dagboek, herinneringendienst en voor het verzamelen van al je recente projecten. De app integreert de data uit de ingebouwde Calendar- en Reminders-apps uit iOS, ondersteunt foto"s, kaarten en tekeningen als bijlage bij een notitie, en kan back-uppen via wifi en iTunes. Je kan je nota"s ook synchroniseren met Evernote.

Spanning Stats

Ontwikkelaar: Google

Dit is technisch gezien geen app, maar Spanning Stats moet hier toch vermeld worden. De extensie laat gebruikers een analyse maken van hun gebruik van Google Drive en Docs. Als je je ooit al afgevraagd hebt hoeveel bestanden je daarin opslaat, welke bestandstypes, hoeveel ruimte er wordt ingenomen door media als muziek en films, en hoe vaak je de dienst actief gebruikt: Spanning Stats weet het antwoord.

GoodReader 4

Ontwikkelaar: Good.iWare

Prijs: 2,69 euro

Compatibel met: iOS

Goodreader 4 is een pdf-lezer die zonder problemen overweg kan met grote pdf- en tekstbestanden, boeken, magazines, en renderings tot 100 MB. Handige bijkomstigheid: Goodreader kan zowat elk bestandstype weergeven en zip-bestanden uitpakken. Je kan pdf-bestanden ook bewerken met tekst, post-its, vormen en tekeningen. Die bestanden kan je vervolgens synchroniseren via Dropbox, SkyDrive, SugarSync, Box en natuurlijk Google Drive. Sinds de laatste upgrade naar Goodreader 4 is de app universeel geworden en werkt hij nu ook op je iPhone.

Scanner Pro

Ontwikkelaar: Readdle

Prijs: 5,59 euro

Compatibel met: iOS

Scanner Pro is een handige, flexibele app om documenten snel te digitaliseren. Denk aan rekeningen, geschreven notities, en andere documenten. Je kan de grootte van de afbeelding wijzigen, de scan bijknippen, en de kleur en helderheid aanpassen terwijl je scant, en je kan de app ook gebruiken om documenten in te scannen en te ondertekenen voor je ze terugstuurt naar hun afzender.

Ingescande en bewaarde documenten kan je vervolgens doormailen, printen of uploaden naar Dropbox, Google Drive en Evernote. Deze app werkt natuurlijk het best als je hem gebruikt op moderne toestellen met een goede kwaliteit camera aan boord.

Sheet2

Ontwikkelaar: Byte2

Prijs: 3,59 euro

Compatibel met: iOS

Sheet2 is een spreadsheet-app die je xls- en xlsx-bestanden laat aanmaken, bewerken en delen op je iPhone. Je kan meerdere rekenbladen gebruiken, cellen doorzoeken en sorteren, en formules en verschillende opmaak-features gebruiken.

De app is compatibel met Excel, Numbers en elk ander rekenbladprogramma dat met xls of xlsx werkt, en werkt het best als je het laat samenwerken met Google Docs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business