Nieuws

Portable e-mailprogramma

Wie het niet ziet zitten om van webmaildiensten gebruik te maken, kan i.Scribe overwegen. Een portable e-mailprogramma met een aantal handige functies.

Ben je geregeld onderweg en maak je om een of andere reden niet graag gebruik van webmaildiensten, dan kan i.Scribe een oplossing zijn. i.Scribe is namelijk een lichtvoetige én draagbare e-mailclient met een aantal handige functies.

i.Scribe is zowel beschikbaar voor Windows als voor Mac OS X en kan overweg met pop3, smtp en imap en laat zich ook probleemloos op een draagbaar medium als een USB-stick installeren. De belangrijkste beperkingen tegenover de commerciële variant (InScribe, 10 dollar) zijn de ondersteuning van slechts één mailbox en het feit dat i.Scribe geen mapi-export ondersteunt.

[download_file]

De interface van i.Scribe is standaard opgedeeld in drie panelen: links de mappen, rechtsboven de e-maillijst en onderaan een voorbeeldweergave van het geselecteerde bericht. In de gratis variant hebben we niet meteen de mogelijkheid gezien om HTML-gebaseerde berichten te versturen (alleen platte tekst), hoewel het wel mogelijk is om een HTML-handtekening te versturen.  

Je kunt het programma zo instellen dat het met een bepaalde frequentie je mail controleert, en je beslist zelf of de berichten op de server moeten achterblijven en zo ja, hoelang. 

Mail importeren
Voor wie eraan denkt om over te stappen van een ander e-mailprogramma: i.Scribe laat je berichten, mappen en/of adresboeken importeren van Outlook (Express), Thunderbird en Eudora. Het programma heeft tevens een Bayesiaans spamfilter aan boord, dat op basis van je beslissing om mail als spam of ham te beschouwen steeds beter binnenkomende mail kan inschatten.

Het is ook mogelijk om eigen filters in te stellen om bijvoorbeeld binnenkomende mail automatisch in een of andere mailmap te laten belanden. Tenminste, in de gratis versie zou je maximaal vijf eigen filters moeten kunnen definiëren, maar vreemd genoeg krijgen wij deze functie niet goed aan de praat (en blijkt het onmogelijk om voorwaarden voor zo’n filter in te geven).

Kleurtjes
Ook handig is dat je berichten van een bepaald kleur kunt voorzien, zodat je ze makkelijker kunt herkennen. i.Scribe geeft je tevens de mogelijkheid een sjabloon aan te maken dat je dan als basis voor nieuw op te stellen berichten kunt gebruiken.  

Verder biedt het programma nog een adresboek aan, evenals een rudimentaire agenda met takenlijst. Kortom, i.Scribe is een compact programma dat alle belangrijke basisfeatures van een (draagbare) e-mailclient in huis heeft. Jammer alleen dat we sommige functies niet goed aan de praat krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business