Nieuws

De tien bizarste gadgets op CES

Op CES zien we een glimp van de toekomst van gadgets. De ene uitvinding zet aan het denken, de andere aan het lachen. Dit zijn de tien bizarste gadgets die de beurs dit jaar voortbracht.

Op technologiebeurzen kom je traditioneel de vreemdste producten tegen. Op de beursvloer van de Consumer Electronics Show in Las Vegas sprongen deze tien bizzare apparaten er voor ons tussenuit.

Melomind

Zin om tot rust te komen, maar weet je niet goed hoe? De Melomind van myBrain staat je bij. Het ding ziet er uit als de binnenkant van een fietshelm en brengt je alle relaxheid van een EEG-scan. Het uitvindsel is immers een EEG voor consumenten. De Melomind meet je hersengolven en stuurt de resultaten naar je smartphone waar de bijhorende app op zijn beurt passende muziek kiest. En dat voor amper 230 euro.

Triby

De Triby is een toestel van de Franse fabrikant Invoxia. Het ouderwets ogende ding is een soort communicatiehub / bluetoothluidspreker voor de familie die via een magneet op de ijskast past. Via de app kan je er naar bellen of berichten achterlaten op het e-ink scherm. Iets dat je smartphone ook kan, maar nu gaat het eindelijk in familieverband op je koelkast.

Belty

Het probleem van een klassieke riem is al dat werk dat gepaard gaat met het verstellen er van. Stel dat je gaat zitten en je de bierton vooraan wat meer ruimte wil geven, wat dan? Belty lost dat prangende probleem eindelijk op door op te spannen en de ontspannen aan de hand van kleine motortjes en een zoomgeluid. Natuurlijk is de riem ook een fitnesstracker, want lui wil je niet zijn.

iPhonecover

Je flinterdunne iPhone 6 is niet goedkoop, fragiel en in sommige gevallen zelfs plooibaar. Een hoesje lost dat probleem op, maar wie ziet je gouden iPhone dan nog blinken in de zon? Het Koreaanse Patchworks denkt de oplossing te hebben: het bedrijf verkoopt een extra laag glas die je bovenop je bestaande scherm kan plakken. Met je dubbele scherm zou de plooibestendigheid met 45 procent toenemen.

3DRudder

Het liefdeskind van je computermuis en een wii balance board heet 3DRudder. De 3DRudder is een halve bol met de ronde kant naar onder, en plaatsen voor je voeten op de bovenkant. Het is de bedoeling dat je programma’s al zittend met het ding bedient, een beetje naar analogie met pedalen in de auto. Naar verluidt werkt de 3DRudder meestal. Vreemd genoeg wordt de Rudder niet op de markt gezet als muisalternatief voor mindervaliden.

Petcube

Met de Petcube speel je met je kat en een laserpointer. Vanop afstand. Via de bijhorende smartphone app druk je met je vinger op het livebeeld van de camera en sleep je om de laserpointer te verplaatsen. Dit epische toestel laat online kat-delen toe zodat je ook andermans Minou zot kan maken. Zodra de Petcube bekend wordt bij het grote publiek voorspellen we het einde van de klassieke smartphonegames.

mamaRoo

Baby’s zijn vervelende lawaaimachines. Dat lijken de ontwikkelaars van de mamaRoo-wieg toch te denken. Zij gaan er van uit dat menselijk contact nefast is voor je minimens, in contrast met bluetoothstraling. Daarom kan je babylief in slaap schommelen via je smartphone vanop een ander verdiep van je huis. In combinatie met een bewegingsdetector kan je het hele proces misschien zelfs via IFTTT automatiseren.

Kube

Een gewone koelbox kost geen duizend euro, maar een gewone koelbox maakt geen muziek. De Kube doet dat wel, vandaar de prijs, denken we. Het geluid van de koelbox, die ruimte biedt aan twee kratten Cara, is naar verluidt wel erg degelijk. Bovendien gaat de batterij een klein etmaal mee. Voor duizend euro kan je natuurlijk ook een goede Bluetoothspeaker kopen en meerdere flessen cava laten aanrukken per taxi, maar ieders het zijne natuurlijk.

Hovertrax

De Hovertrax van Soloweel is een Segway, maar dan zonder stuur. Veel meer valt er over het toestel, dat je eveneens bestuurt door naar voor en naar achteren te leunen, niet te zeggen. De Hovertrax kost geen duizend euro, wat minder is dan een Segway. Daaruit concluderen we dat de grootste kost van de Segway in het stuur zit.

Fogo

De Fogo is een slimme zaklamp die je tochten door de wildernis een stuk veiliger maakt, op voorwaarde dat er andere Fogo-gebruikers nabij zijn. Naast verstandige functies die er voor zorgen dat de lamp je niet verblindt kan je berichten sturen met de Fogo, het toestel als Walkie Talkie gebruiken en met een druk op een knop je locatie verzenden. Bovendien leidt de Fogo andere Fogo’s naar je toe als je gevallen bent. Als er dus Fogo’s in de buurt zijn. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business