Nieuws

Eerste volledig elektrische Volvo aangekondigd

Vanaf 2019 zal je een Volvo kunnen aanschaffen die enkel op stroom rijdt. De informatie die al bekend is over de nieuwe wagen, is spaarzaam.
Conceptafbeelding van elektrische Volvo. Bron: auto.samondeo.com

De knoop is doorgehakt: bij Volvo zal in 2019 de eerste volledig elektrische auto van de band rollen. Bovendien zal het in de komende jaren voor elk van zijn bestaande modellen een hybride versie gaan aanbieden. Ook de werknemers in de Volvo-fabriek in Gent zullen dus hybride auto’s in elkaar zetten.

De autovloot van Volvo Cars bevatte al enkele hybrides en de plug-in V60, maar een volledig elektrische wagen ontbrak nog in het aanbod. Daar brengt de Zweedse autobouwer nu verandering in. Het wil binnen vier jaar dat hiaat rechtzetten met een nieuw model. Veel details zijn nog niet gekend over de elektrische Volvo, maar bronnen suggereren dat het een sedan is die in grootte met de S60 vergeleken kan worden, met een radius van ongeveer 480 kilometer.

Het bedrijf hoopt daarmee in een groeimarkt te stappen. Hakan Samuelsson, CEO van Volvo Cars, voorspelt dat 10 procent van de omzet van het bedrijf in de volgende 24 maanden uit “geëlektrificeerde” voertuigen zal komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business