Nieuws

Ultieme malwarebestrijding: verwijder administratorrechten

Bijna 90 procent van misbruikte Windows-lekken hadden voorkomen kunnen worden door accounts met administratorrechten te verwijderen.

De meeste Windows-veiligheidsproblemen van vorig jaar hadden voorkomen kunnen worden door administratorrechten te verwijderen, zo blijkt uit een rapport van Avecto. Volgens de beveiligingsfirma had door het beperken van gebruikersrechten maar liefst 85 procent van kritieke lekken in het operating system gedicht kunnen worden.

[related_article id=”176506″]

In het geval van Internet Explorer, welke vorig jaar bijna maandelijks werd geteisterd door een lek, had maar liefst 99 procent van alle problemen vermeden kunnen worden door gebruikersrechten te beperken. Bij Office was dit bij 82 procent van de gemelde problemen het geval.

Toch is de kans groot dat je thuis gebruik maakt van een administratoraccount, aangezien je met een dergelijke account toegang verkrijgt tot alles op je computer. Deze vrijheid is echter een tweesnijdend mes. Malware kan namelijk je rechten overnemen om allerhande kattenkwaad uit te halen. Hoe meer rechten jij hebt, hoe dieper virussen je systeem kunnen binnendringen. Vandaar dat je er goed aan doet om zoveel mogelijk van je computerwerk met een gewone account uit te voeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business