Nieuws

Microsofts browsers verliezen leiderspositie binnen drie maanden

In mei zou Google Chrome Microsoft IE en Edge kunnen voorbij steken als de browser met de meeste gebruikers.

Een cijferonderzoek van Computerworld geeft een deprimerende toekomst aan voor Microsoft-browser Edge. Vorige maand heeft de browser een aanzienlijke 2,1% gebruikers verloren: het grootste verlies voor Microsoft in één maand sinds het begin van de metingen in 2005. Op dit moment zijn Internet Explorer en Edge goed voor 44,8% van alle browsers die de afgelopen maand gebruikt werden.

De tweede plaats is voor Google Chrome met 36,6%, wat een stijging van 1,2% betekende in januari. Voorspellingen die gebaseerd zijn op de huidige evolutie laten zien dat Chrome in mei al de leiderspositie kan veroveren. Het is niet moeilijk om te zien waar de IE/Edge-gebruikers naartoe gaan, aangezien de stijgende populariteit van Chrome de dalende lijn van de Microsoft-browsers weerspiegelt.[related_article id=”175086″]

Die daling is begonnen in 2014, niet toevallig wanneer Microsoft aankondigde dat de ondersteuning voor de oudere IE-versies, waaronder de immens populaire IE 8, stopgezet zou worden. De deadline hiervoor was 12 januari 2016. Inmiddels zijn we zover en heeft Microsoft 13,7% marktaandeel verloren. Door te melden dat gebruikers over moesten schakelen naar een nieuwe versie van de IE-browser, gingen veel mensen een stap verder en opteerden ze voor een geheel andere browser. Frappant is wel dat, ondanks de verstreken deadline, 12,8% van de IE-gebruikers nog steeds geen afscheid neemt van IE 8.

Andere browsers blijven uit de buurt van de krachtmeting tussen de twee browsergiganten. Mozilla Firefox blijft hangen op 11,7%, terwijl Safari net de 4,9% haalt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business