Nieuws

Nieuwe drone levert levensmiddelen bij rampen

Flirtey test zijn nieuwe drone uit op de kust van het Amerikaanse New Jersey. Het toestel is gemaakt om allerlei middelen van schepen naar het droge en omgekeerd te vervoeren.

Flirtey is een startup uit het Amerikaanse Nevada dat zich met de ontwikkeling van drones bezig houdt. De kust van New Jersey werd onlangs onveilig gemaakt door de Flirtey-drone. Of is veilig net het goede woord? De drone leverde succesvol in zijn tests allerlei medische hulpmiddelen van de kust tot aan een schip en omgekeerd, dat meldt TechCrunch.

Commerciële leveringen

Flirteys Drone is bedoeld voor de private sector. Hij zal kunnen worden ingezet voor allerlei vormen van commerciële leveringen. Daarnaast moet hij ook een ware held worden. In geval van rampen moet de Flirtey-drone ingezet kunnen worden om allerlei hulmiddelen te leveren in gebieden die onbereikbaar zijn voor vliegtuigen, helikopters of andere transportmiddelen.

CEO van Flirtey reageerde aan TechCrunch: “Leveringen van schip naar kust vervult humanitaire behoeftes, maar het is ook iets wat commerciële schippers willen. Onze grote, volgende stap is het voorzien van commerciële drone-leveringen aan klanten.” In België vereist een dergelijke toepassing een wetswijziging, aangezien de overheid het leveren van pakketjes met drones in de splinternieuwe dronewet uitdrukkelijk verbiedt.

Uitwerpselen, urine en bloed

De Flirtey-drone is gemaakt van koolstofvezel, aluminium er componenten die met een 3D-printer werden gemaakt. Hij wordt aangedreven door zijn 6 propellers. In een eerste vlucht leverde de drone uitwerpselen, urinestalen en bloed van de kust naar een medische post in een schip. Daarna werd vanaf het schip waterzuiveringstabletten, insuline en een EHBO-kit geleverd aan land. In onderstaand filmpje zie je de drone in werking.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business