Nieuws

Eigen drukwerk van hoge kwaliteit maken

Wil je weten hoe je je bedrukte materialen er zo netjes en kwalitatief mogelijk uit kunt laten zien? Hier vind je een aantal tips.

Het laten drukken van folders, flyers, visitekaartjes of andere belangrijke documenten kan intimiderend aanvoelen. Het is natuurlijk mogelijk om een simpel bestand op te sturen naar een drukker, maar wanneer je wilt dat het drukwerk er zo professioneel mogelijk uitziet, moet je rekening houden met een paar belangrijke keuzes. Wil je weten hoe je je bedrukte materialen er zo netjes en kwalitatief mogelijk uit kunt laten zien? Hier vind je een aantal tips.

Maak een PDF bestand

Dit is een van de makkelijkste tips, maar tegelijkertijd ook een erg belangrijke. Wanneer je je eigen werk naar een drukker stuurt, is het belangrijk dat je ontwerp niet verschuift of verandert. Wanneer de drukker met een andere tekstverwerker of fotobewerker werkt, kan het zo zijn dat je ontwerp enigszins verandert wanneer hij of zij je bestand opent. Je kunt dit probleem voorkomen door een PDF versie van je definitieve ontwerp te maken.

Kies de juiste kleursoort

Tijdens het ontwerpen van je drukwerk is het belangrijk om rekening te houden met de kleursoort die je gebruikt. De kleursoort bepaalt hoe kleuren worden opgebouwd en uiteindelijk afgedrukt worden. Er zijn drie belangrijke kleursoorten: RGB, CMYK en PMS. Over het algemeen is het af te raden om je design in RGB te ontwerpen, dit zorgt er namelijk voor dat de kleuren flets ogen wanneer ze afgedrukt worden. Zitten er minder dan vier kleuren in je design? Kies dan voor PMS. Wanneer je meer dan vier kleuren gebruikt, is CMYK aan te raden zodat de kleurnuances het beste tot hun recht komen.

Papierkeuze

Als laatste stap kan je kijken naar het soort papier dat je wilt gebruiken voor je gedrukte project. De dikte, textuur en het gewicht van papier speelt namelijk een grote rol in de uitstraling van je werk. Maak je een visitekaartje? Kies dan voor dik papier met een matte finish. Dit maakt het kaartje extra stevig. Flyers ogen luxer op dunner en glanzend papier. Maak je een boekje? Kies dan voor papier met een gemiddelde dikte dat niet glanst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business