Nieuws

Acer bouwt Alexa standaard in nieuwe laptops

Het is daarmee de eerste laptopfabrikant die de spraak assistent standaard inbouwt.

Acer heeft aangekondigd dat het Amazon’s Alexa standaard gaat installeren op verschillende nieuwe toestellen. Het gaat hierbij in eerste instantie om de Spin 3 en Spin 5, die eind mei in de winkels komen te liggen. Ook de Nitro 5 Spin convertible krijgt Alexa aan boort wanneer hij in juni wordt uitgebracht. Bestaande modellen die ook compatibel zijn krijgen bovendien zo snel mogelijk een update om ook met Alexa overweg te kunnen.

We zagen eerder al verschillende toestellen (zoals de nieuwste Lenovo Yoga’s) die Alexa wel ondersteunen, maar niet standaard geïnstalleerd hebben. Dit lijkt een nieuwe slag in de strijd tussen Amazon en Google om hun assistenten in zoveel mogelijk auto’s, speakers, hubs, telefoons en computers te krijgen.

 

Alexa

Met Alexa in je laptop heb je toegang tot de grote voorraad aan helpfuncties die de slimme spraak assistent biedt. Van het besturen van smart home apparaten, tot het afspelen van muziek en het bekijken van het weerbericht. Het enige nadeel: enkel de Spin 5 heeft tot nu toe de mogelijkheid om stemmen vanaf grote afstand te herkennen. Bij de andere toestellen zal je jouw commando’s dus dichtbij de speaker moeten inspreken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business