Meer informatie komt naar buiten over AMD Threadripper 2990X met 64-threads

De AMD Threadripper 2990X is ontwikkeling bij AMD, dat moge duidelijk zijn. Vandaag verscheen er ook al de nodige informatie online over de processor.

Tijdens Computex begin juni kwam AMD al met een teaser voor een aanstaande Threadripper processor. De eerste teaser bracht ons enkel informatie over dat de processor 32 cores en 64 threads zou hebben. Via het Chinese platform Hkepc is er nu meer informatie naar buiten gekomen, onder andere over de prestaties van de aanstaande processor.

AMD Threadripper 2990X

De 2990X valt binnen de nieuwe lijn van 2e generatie Ryzen processoren, en zal naar verluid dienen als het topmodel van de nieuwe generatie. Tijdens de presentatie op het Computex kwam AMD ook met informatie over een 24-core Threadripper, daar is momenteel helaas nog weinig over bekend. Om terug te komen op de 2990X, deze wordt gebakken op het 12nm procedé van GlobalFoundries met de Zen+ Microarchitectuur. Zoals bij alle Threadripper processoren zullen de verschillende processor-clusters verbonden worden met AMD’s Infinity Fabric.

De processor gebakken op 12nm heeft een TDP van 250W, een behoorlijke klap hoger dan de TDP van de 1950X van 180W. Qua cache heeft de processor respectievelijk 16, 32 en 64MB L1, L2 en L3 cache. Deze informatie komt uit een CPU-Z-screenshot verkregen door Hkepc.

Dat zijn echter niet de enigste screenshots die Hkepc heeft weten te bemachtigen, er zijn immers ook een aantal testen uitgelekt. In Cinebench haalt de processor een behoorlijke score waarmee deze ver boven de Intel Core-i9 7900X uitkomt. Ook niet zo verbazingwekkend, de processor heeft immers 32-cores en is krachtiger dan wat er ook allemaal op de consumentenmarkt verkrijgbaar is.

Overklokken

De processor lijkt ook behoorlijk wat overklok-potentieel te hebben. De processor lijkt namelijk voor elke core geklokt te zijn op 4Ghz. Let er wel op dat dit niet mogelijk is zonder het aanpassen van de spanning, deze stond namelijk op 1.34V tijdens de testen. Ook werd er een Corsair H150i Pro-waterkoeler gebruikt, iets wat sowieso al aan te raden is bij het gebruik van een Threadripper processor.

De huidige Threadripper moederborden gaan het echter lastig krijgen met overklokken vanwege de hogere TDP. Ondanks dat de huidige X399 borden met TR4 support de 2e generatie zullen ondersteunen, komt er een nieuwe generatie moederborden om de stroomtoevoer te verbeteren. Verwacht wordt dat deze samen met de processoren in het 3e kwartaal aangekondigd worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business