Nieuws

Nieuwe Surface wordt wellicht futuristisch apparaat op zakformaat

Het is al geruime tijd duidelijk dat Microsoft niet stil zit wat hun Surface betreft. Sterker nog, het bedrijf zou met hun nieuwe Surface heel wat radicale wijzigingen doorvoeren aan de nieuwste telg in de familie.

Eerder vroeg techgigant Microsoft reeds patenten aan voor een opvouwbare Surface. Een nieuw document dat in handen van The Verge is gevallen, bevestigt dat dit idee nog steeds actief in ontwikkeling is. Het toestel, met de codenaam Andromeda, zou bestaan uit twee opvouwbare schermen waardoor het toestel zelf in je broekzak zou passen. Microsoft heeft een troebel verleden in de mobiele markt, maar hoopt zich daar dus enigszins opnieuw te kunnen vestigen met hun nieuwe Surface.

Een volledig nieuwe productcategorie

Met de Surface Andromeda wil Microsoft dus niet alleen een nieuw Surface toestel lanceren, maar een volledige nieuwe productcategorie. Het nieuwe toestel moet mobiel en PC vlekkeloos in mekaar laten overvloeien. In het document beschrijft Microsoft het concept als “een nieuwe draagbare Surface vormfactor die innovatieve hardware- en software-ervaringen samenbrengt om zo een een persoonlijke en veelzijdige computerervaring te creëren”.

Stylus met stijl

De nieuwe Surface zou ook gepaard gaan met een nieuwe stylus. Het toestel zou zo kunnen worden opengeslagen als een boek zodat je vervolgens notities kan maken met de stylus. Het lijkt garant te staan voor een surrealistische gebruikerservaring. Veel meer concrete details zijn er echter niet. Wel lijkt het zo te zijn dat het prototype gebruikmaakt van een ARM-processor. Welke processor een eventuele eindversie van de Surface zou bevatten is echter nog niet gekend.

Wanneer (en überhaupt óf) het toestel het levenslicht ziet, daar hebben we voorlopig het gissen naar.  In eerdere berichtgeving werd het jaartal 2018 vaak genoemd, maar dat wordt mogelijks wat te krap. Eerder werkte Microsoft aan de Surface Mini, een soortgelijk toestel. De ontwikkeling van dit apparaat werd echter nog kort voor de geplande release gestaakt, waardoor het toestel nooit in de winkelrekken is beland. Misschien wachten we dus beter een officiële bevestiging af alvorens te enthousiast te worden over de Surface Andromeda.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business