Nieuws

Oculus VR headsets komen naar scholen wereldwijd

Oculus VR lanceert educatieve pilootprojecten in Taiwan, Japan en Seattle. De programma’s moeten zorgen voor data rond het gebruik van virtual reality om te leren en collaboreren.

Gisteren kwam Oculus VR nog negatief in het nieuws door een omstreden uitspraak van oprichter Palmer Luckey. Vandaag is dat echter weer anders, want het bedrijf kondigde aan dat het een aantal van zijn populaire virtual reality headsets gaat verdelen onder opleidingscentra wereldwijd. Het zou gaan om exemplaren van de draadloze Oculus Go en de traditionele Oculus Rift. Het initiatief maakt deel uit van een pilootprogramma van de “Oculus Education” afdeling.

Leerlingen uit Seattle, Taiwan en Japan kunnen er binnenkort als eerste van profiteren. In Taiwan zullen de headsets weldra te vinden zijn in bibliotheken en musea dankzij een samenwerking met de Taiwan Internet en E-Commerce Association (TIEA). De focus ligt er op interactieve tentoonstellingen en visueel leren. In Japan ligt de nadruk dan weer vooral op online leren en leren vanop afstand, wat voor een betere ervaring moet zorgen voor studenten die niet aanwezig kunnen zijn op school. Seattle zal zich dan weer richten op het ontwikkelen van nieuwe VR content door middel van een doelgerichte opleiding.

Als kers op de taart heeft Oculus ook drie nieuwe educatieve ervaringen gelanceerd die gratis beschikbaar zijn in de Oculus Store. Het gaat om “Breaking Boundaries in Science”, “Titanic VR”, en “Hoover Dam: Industrial VR”. In Breaking Boundaries leer je bij over de bijdragen van vrouwelijke wetenschappers zoals Marie Curie, terwijl de andere je de eerder genoemde locaties en hun geschiedenis laat ontdekken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business