Nieuws

Twitter bladwijzers nu ook beschikbaar in je browser

Twitter kwam in het verleden al eens vaker met radicale herontwerpen van het platform, tot ongenoegen van de gebruiker. In deze proefversie valt het alvast goed mee.

Met wat geluk ben je een van de Twitteraars die momenteel toegang heeft tot een hoop nieuwe functionaliteit op het platform. Het bedrijf kondigde gisteren immers aan dat het zou beginnen met een proefproject rond Bookmarks, dat in de mobiele app al een tijdje beschikbaar is. Dankzij bladwijzers krijg je een nieuwe manier om tweets op te slaan, zonder dat anderen het weten. Met de nieuwe functionaliteit komen ook een aantal visuele updates. Maak je echter geen zorgen, zo ingrijpend als het veranderen van de “favoriet”-knop in een hart in plaats van een ster, is het niet.

Business Insider had de kans om de nieuwe mogelijkheden te proberen en rapporteerde de volgende wijzigingen:

  • Nachtmodus is nu beschikbaar als een aan/uit-knop in plaats van een optie in je instellingen.
  • Databesparing is nu ook een optie voor web en staat vlak onder nacht modus.
  • Trends staan nu rechts in plaats van links, wat voor een logischer design zorgt.
  • Er zijn nu meer mogelijkheden om een tweet te embedden, zoals licht/donker en het kiezen van een andere kleur voor je links.
  • Het schrijven van een tweet gebeurt nu via een overlay, opmerkelijk is dat er geen optie meer is voor het toevoegen van je locatie.

Wie de bladwijzer functionaliteit van Twitter wil uitproberen kan dit via de optie “delen” van elke tweet. Ons lijkt het alvast een nuttige toevoeging en dit bewees de app ook al in zijn mobiele varianten. Je moet nu immers niet langer een tweet liken om hem ergens op te slaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business