Nieuws

SpaceX boekt eerste passagier voor vlucht rond de maan

Het maken van een trip rond de maan is weldra realiteit dankzij SpaceX, dat nu reserveringen aanneemt voor de eerste vluchten van de Big Falcon Rocket. Verwachte levering: 2022.

SpaceX kondigde vannacht op Twitter aan dat het een eerste privé-passagier heeft gevonden om een baan rond de maan te maken in de Big Falcon Rocket (BFR). Wie dat juist is blijft voorlopig nog een geheim maar SpaceX zal die aankondiging volgende maandagnacht om 3 uur Europese tijd maken tijdens een livestream. Waarom deze persoon juist de maan van dichtbij wil zien, zal dan ook toegelicht worden.

De BFR werd in 2017 door Elon Musk aangekondigd en moet in de toekomst de huidige Falcon 9 en Falcon Heavy raketten gaan vervangen en eveneens ook het Dragon ruimteschip, dat momenteel instaat voor leveringen aan het ruimtestation ISS. De BFR moet in de toekomst ook missies naar Mars aankunnen.    

In een aankondiging eerder dit jaar zei Musk nog dat twee personen in 2018 de trip rond de maan zouden maken, maar dit lijkt nu onwaarschijnlijk. Dit zou immers met een Dragon moeten gebeuren en SpaceX is hiervoor nu dus overgeschakeld op de BFR. Het testen van de BFR zou volgend jaar beginnen, terwijl echte testvluchten nog drie tot vier jaar af zijn.  

Op de vraag of Elon Musk zelf een van de twee passagiers ging zijn, kregen we alvast volgend antwoord.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business