Nieuws

Werkt Nokia aan een gaming-smartphone?

Komt Nokia 16 jaar na de N-Gage opnieuw met een gaming smartphone op de markt? Een ondertussen verwijderde teaser doet ons alvast dromen.

Komt Nokia met een gaming-smartphone? Die vraag stellen we ons nadat er een teaser verscheen op de Twitter-account van de Indische afdeling van het merk. In de teaser krijgen we beelden uit een shooter te zien en een in het donker verborgen smartphone. De tweet zelf leest als volgt: “Stay tuned for a phone you can #GameOn”.

De tweet is ondertussen alweer verwijderd. Het lijkt er dus op dat het niet zozeer een teaser was, maar eerder een fout van een iets te ijverige social media manager. Veel meer kunnen we momenteel niet zeggen over de telefoon, als het al gaat over een volledig nieuw toestel.

Online wordt er namelijk gespeculeerd dat het zou gaan om de Nokia 5.1 Plus, die eerder al in India en China (als de Nokia X5) werd aangekondigd en nog deze maand verwacht wordt. Het toestel zou voorzien zijn van een Helio P60 SoC (system-on-a-chip). Dat zou zeker een aspect zijn dat HMD Global, fabrikant van Nokia, kan gebruiken om zijn smartphone als gaming toestel te promoten.

Toch zou het apparaat niet gepositioneerd worden om de strijd aan te gaan met toegewijde gaming-smartphones zoals de Razer Phone (en de binnenkort aangekondigde Razer Phone 2), maar eerder als budgetvriendelijke smartphone met enkele optimalisaties voor gaming.

We wachten geduldig af.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business