Nieuws

Spotify laat artiesten eigen muziek uploaden

Spotify gaat voor eenvoud en geeft artiesten toegang tot een makkelijkere manier om hun muziek te delen met fans. Momenteel ondergaat het systeem een beta test.

Spotify wil in de toekomst onafhankelijke artiesten de mogelijkheid geven om hun eigen muziek te uploaden in plaats van dat via hun label of een third party te moeten doen. De mogelijkheid zal deel gaan uitmaken van het Spotify for Artists platform, dat momenteel al toelaat om statistieken over luistergedrag en andere nuttige data te bekijken.

Spotify komt hiermee terecht in het vaarwater van Soundcloud maar de dienst zou helemaal anders in zijn werk gaan. De manier waarop Spotify met het systeem omgaat is meer zoals YouTube dat doet. Je uploadt je bestand en dan krijg je de mogelijkheid om verschillende instellingen en gegevens in te voeren. Op Spotify for Artists zal het gaan om het uploaden van album covers, het instellen van een releasedatum en zal er een preview verschijnen van hoe de single of het album er uiteindelijk uit gaat zien.

Spotify zal nog steeds controle uitvoeren op de muziek, om er zo zeker van te zijn dat die voldoet aan de vereisten van het platform. Vijf dagen op voorhand content uploaden is volgens hen voldoende.

Op financieel vlak lijkt deze manier van werken ook interessant te zijn voor muzikanten; zij krijgen immers 50% van de nettowinst die Spotify maakt. Ter illustratie: artiesten die deel uitmaken van de Universal Music Group, zien een percentage tussen de 52 en 55% maar daarbij moet nog rekening gehouden worden met allerhande extra kosten gemaakt door het label.

Voorlopig is de dienst enkel beschikbaar op uitnodiging van Spotify zelf. Het bedrijf zou eerst graag genoeg informatie verzamelen en van de testomgeving leren, om de functionaliteit nadien publiek uit te rollen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business