Nieuws

Spotify doet GPS-controle op gebruikers Premium for Family

Gedaan met de Spotify-account van je ex te gebruiken. In de toekomst is het mogelijk dat je je geregeld op dezelfde locatie moet bevinden om de goedkope family-formule te mogen blijven gebruiken.

Deel jij een Spotify abonnement met enkele vrienden of gebruik je nog steeds het abonnement van je ouders terwijl je helemaal niet meer thuis woont? Binnenkort zou daar wel eens een einde aan kunnen komen, want Spotify is in Duitsland begonnen met het controleren van de GPS-locatie van verschillende gebruikers.

Het bericht komt er van de Duitse krant Der Spiegel. Volgens hen rapporteerden verschillende gebruikers, allemaal met een Premium for Family-abonnement, dat ze via een website hun gps-locatie moesten bevestigen. Deden ze dit niet, dan moesten ze een postcode ingeven.

Een vervelende keuze van Spotify, maar wel begrijpelijk. Een Premium Spotify-abonnement kost je €9,99 terwijl een Premium for Family-abonnement slechts €14,99 kost en je er tot vijf accounts aan kan toevoegen. Wanneer dit op grote schaal misbruikt wordt, kan het Spotify inderdaad aardig wat geld kosten.

Volgens de muziekdienst zelf gaat het voorlopig enkel om een test van bepaalde gebruikersgroepen in bepaalde markten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business