Nieuws

Dit is de nieuwe Google Chromecast 3

De nieuwe Chromecast is er eindelijk, voorzien van enkele kleine updates die hem misschien net het aanschaffen waard maakt.

Nadat het toestel eerder al lekte bij Best Buy, is de Chromecast 3 nu ook officieel voorgesteld door Google op zijn persevenementen in Parijs en New York. Enorm veel verbeteringen zien we niet ten opzichte van het vorige model, maar het kan voor sommigen onder ons net genoeg zijn om voor een upgrade te kiezen.

Nieuw design?

Wie nog een eerste generatie Chromecast heeft, is waarschijnlijk jaloers op de dongle die sinds generatie twee beschikbaar is. Google zet dit design voort voor Chromecast nummer drie, die voorzien is van het Google-logo in het midden van de Chalk en Charcoal edities. Wit en zwart met andere woorden, genoeg om in elk decor te passen.

De snelste Chromecast tot nu toe

De binnenkant is natuurlijk waar het allemaal om gaat en de Chromecast 3 is dankzij zijn nieuwe hardware 15 procent sneller dan zijn voorganger. Het lijkt misschien niet heel veel, maar het is genoeg om 1080p aan 60 frames per seconde te gaan ondersteunen.

Verder zet Google ook volledig in op de combinatie met de Google Home smart speaker, zoals al bleek uit een gelekte bundel van de Amerikaanse winkelketen Walmart. Door Google Home te gebruiken kan je met je stem gewoon laten weten wat je wil kijken op bijvoorbeeld YouTube of Netflix. Binnenkort kan dit trouwens ook gewoon in het Nederlands.

Je kan van je TV ook een enorm digitaal fotokader maken dankzij Live Albums van Google Photos, een nieuwe tool die automatisch genomen foto’s aan een gedeeld album toevoegt door middel van gezichtsherkenning.

Verder komt er later dit jaar ook nog de mogelijkheid om je Chromecast toe te voegen aan een groep luidsprekers, zodat je je muziek door heel je huis kan synchroniseren op verschillende apparaten.

Niet in België

De Chromecast 3 zal in de VS de gebruikelijke 35 dollar kosten. Het toestel is vandaag ook verkrijgbaar via de Google Store in Australië, Canada, Denemarken, Finland, Groot Brittannië, Japan, Nederland, Noorwegen, Nieuw Zeeland, Singapore en Zweden. België staat dus niet tussen die lijst, hier wordt de Chromecast pas officieel verwacht in 2019. Onze noorderburen kunnen hem wel al op de kop tikken voor een verwachte prijs van 39,99 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business