Nieuws

Facebook brengt Instant Games naar groepen en de Lite app

Facebook Instant Games komen naar specifieke gaming Groepen en naar de Messenger Lite app. Probleemloos gamen, waar dan ook.

Enkele jaren geleden kwam Facebook met Instant Games, wat gebruikers de mogelijkheid gaf om simpele games te spelen in Messenger, of gewoon in de nieuwsfeed. Het platform kwam toen met bekende titels zoals Pac Man en Space Invaders. Om de ervaring helemaal “cross-platform” te maken, kan je ze binnenkort ook in Facebook Groepen en in de Messenger Lite-app spelen.

Facebook zal de functionaliteit eerst testen in gamingspecifieke groepen, wat alvast de juiste doelgroep lijkt. Meer verrassend is dat Facebook de games ook naar Messenger Lite brengt, deze app staat er immers om bekend om zo weinig mogelijk data en geheugen te verbruiken. De toevoeging van spelletjes kan ervoor zorgen dat gebruikers plots veel meer tijd in de app doorbrengen en hun dataverbruik gevoelig de hoogte in gaat. Facebook ziet er echter geen graten in, het platform vindt het belangrijk om te tonen hoe Instant Games een overtuigende gamingervaring kan brengen, onafhankelijk van toestel of netwerk.

Vraag naar de spelletjes is er alvast genoeg, Facebook rapporteerde recentelijk nog dat het een stijging van 25% zag in het aantal dagelijks actieve gebruikers in de maanden juni tot september. De laatste maand zouden er zo’n 1,7 miljard sessies plaatsgevonden hebben, wat een enorm aantal is als je weet dat Facebook meer dan twee miljard maandelijkse gebruikers heeft. Waar moeten volgens jou de Facebook Instant Games in de toekomst nog verschijnen? Op je GPS misschien? Of eerder op het schermpje van je microgolfoven?

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business