Nieuws

Stapt Apple over van Lightning naar USB-C?

Apple brengt een USB-C lader voor de Apple Watch op de markt, een eerste toegeving. De nieuwe iPad Pro volgt misschien binnenkort.

De Lightning connector van Apple. De technologiegigant krijgt er vaak commentaar op, zoals bijvoorbeeld tijdens onze review van de iPhone Xs Max, maar het bedrijf lijkt nu toch het licht te hebben gezien. Hoewel, we kunnen misschien beter zeggen dat ze zich een zonnebril met minder donkere glazen hebben aangeschaft. Het bedrijf heeft immers een USB-C lader gelanceerd voor de Apple Watch en de geruchten worden steeds sterker dat de nieuwe iPad Pro ook van zulk een aansluiting zal voorzien zijn.

De laatste generatie Macbooks zijn al voorzien van zo’n poort en het lijkt er dus op dat Apple het zich in de toekomst gemakkelijker wil maken. De kans dat je ergens een USB-C kabel vindt om je toestellen op te laden is nu eenmaal veel groter, zo blijkt ook op onze redactie.

De lader voor de Apple Watch zal je 35 euro kosten, wat uiteraard niet weinig is. Een volledige overstap naar USB-C zou de professionele Apple-gebruiker echter wel eens meer dan dat kunnen kosten, want een nieuwe iPad Pro met USB-C betekent dat er ook een nieuwe Apple Pencil zit aan te komen met USB-C en als je bovendien het apparaat gebruikt voor fotobewerking dan heb je ook een SD-kaartlezer nodig, wat je samen makkelijk 140 euro kan kosten.

Wij zijn alvast benieuwd naar het Apple-evenement op 30 oktober aanstaande.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business