Nieuws

YouTube komt weldra naar Nintendo Switch [update]

Videocontent streamen op de Nintendo Switch wordt een pak makkelijker dankzij de YouTube app voor de console die hopelijk verschijnt op 8 november.

Update: YouTube is vanaf vandaag beschikbaar op de Nintendo Switch.

De Nintendo Switch met zijn kickstand en naadloze transitie tussen gamen op televisie en handheld, is op vele manieren de perfecte mediaspeler. Toch ontbraken de apps hiervoor tot nu toe in de webwinkel van de console. Daar zou echter wel eens snel verandering in kunnen komen, want verschillende gebruikers rapporteren pop-ups met suggesties voor een YouTube app, die op 8 november zou verschijnen.

Het nieuws werd gedeeld door de Franse website NintendHOME op Twitter en het is goed nieuws voor fans die meer met de console willen doen dan gamen. Tot nu toe was immers enkel Hulu beschikbaar als streamingplatform. Goed in de VS misschien, maar in Europa heb je daar bijzonder weinig aan. Begin dit jaar liet Nintendo nog weten dat er onderhandelingen gaande waren met Netflix, maar ook rond die app blijft het stil. Hetzelfde voor Amazon Prime.

Met YouTube komt er weldra dan toch eindelijk een eindeloze hoeveelheid videocontent naar de console, al heb je daar natuurlijk nog steeds een internetverbinding nodig. Wij blijven persoonlijk dus geduldig afwachten tot de downloadmogelijkheden van Netflix of Amazon Prime beschikbaar komen voor tijdens het pendelen of lange vluchten, maar voor jongere kinderen die nog geen toegang hebben tot smartphones of tablets, lijkt dit alvast een goed begin.

Geïnteresseerd in de Nintendo Switch? Koop hem via Coolblue.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business