Nieuws

NASA toont eerste 8K-beelden uit de ruimte

NASA toont ons op YouTube de eerste beelden uit de ruimte gemaakt in 8K en zorgt voor een unieke kijk in het leven van een astronaut op het ISS.

Als je toevallig een 8K-televisie in je woonkamer hebt staan, dan heb je geluk. NASA publiceerde zonet op YouTube de eerste 8K-beelden vanuit de ruimte. De video, die opgenomen werd in het ruimtestation ISS, gunt ons een blik in het leven en vooral het werk van de astronauten in het station.

Zo zijn er in de video experimenten te zien die allemaal hetzelfde doel hebben, namelijk het verbeteren van het leven op onze aarde. De aandachtige fotograaf kan ook twee Nikon D5’s opmerken, samen met bevestigingsapparatuur van Manfrotto.

De toestellen maken deel uit van een grote order die NASA bij Nikon in augustus van 2017 plaatste. In totaal ging het om 53 toestellen, waarvan er een deel gebruikt wordt in het ISS. De overige krijgen een bestemming in de NASA-trainingsfaciliteiten hier op aarde. Het is duidelijk iets waar het bedrijf trots op is, en een toevoeging aan de rijke geschiedenis tussen de twee organisaties. De eerste samenwerking dateert immers al van 1971, toen de Nikon Photomic FTN en lenzen gebruikt werden op Apollo 15.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business