Nieuws

Photopea: De photoshop kloon gemaakt door één persoon

Ivan Kutskir uit Tsjechië programmeerde in zijn eentje Photopea, een concurrent voor Photoshop. Hoe lang dat duurde? Meer dan 7000 uur.

Wie op zoek gaat naar een gratis alternatief voor Photoshop komt meestal bij GIMP terecht, maar zo’n 1,5 miljoen gebruikers hebben Photopea reeds ontdekt. De Photoshop-kloon is ontwikkelt door programmeur Ivan Kutskir uit Tsjechië, een project dat hem ondertussen al meer dan 7000 uur heeft gekost.

Kutskir begon met de ontwikkeling van Photopea toen hij nog op school zat en werkte gedurende een periode van 3,5 jaar gemiddeld zo’n 5 uur per dag aan de app, zonder er echt iets aan te verdienen. Volgens zijn Reddit AMA (Ask Me Anything) begon de app aan populariteit te winnen nadat hij er over schreef op sociale media, zijn blog, en Reddit zelf. Hij had zo’n 3000 bezoekers in maart van 2014 en sloeg erin sindsdien elke 6 maand dat aantal te verdubbelen.

Photopea is voorzien van de belangrijkste functie die je kent uit Photoshop, zoals spot healing, klonen, maskers, lagen en veel meer. De app heeft een premium abonnement van 8 euro per maand of 17,6 euro voor 90 dagen. In ruil wordt de advertentieruimte omgevormd tot een grotere werkruimte.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business