Nieuws

Geen Netflix meer op de Nintendo Wii in 2019

Het kijken van je favoriete series op de Wii komt in 2019 tot een einde, dat liet Netflix weten over de beslissing van Nintendo.

Als je, net zoals een handvol anderen je oude vertrouwde Nintendo Wii-console aangesloten houdt aan je, al dan niet antieke, televisie, dan zal je weldra op zoek moeten naar een alternatief. In een e-mail liet Netflix gebruikers immers weten dat Nintendo videostreaming op het platform niet langer zal ondersteunen vanaf 31 januari 2019.

In een Reddit-post over het nieuws uiten gebruikers hun ongenoegen over de beslissing, al zien velen het als een goed moment om eindelijk over te gaan tot de aankoop van een smart-tv, die Netflix en meer heeft ingebouwd. Behoor je zelf tot die categorie, dan kan je de aanbevelingen van Netflix volgen met betrekking tot andere manieren van kijken, of je kan onze review over de Philips 55OLED903 lezen om alvast wat inspiratie op te doen.

Wie goed gelezen heeft, merkt dat het gaat over streamingdiensten, meervoud dus. Verwacht met andere woorden niet dat Amazon Prime, Hulu, en mogelijk zelfs YouTube nog zullen werken op de console. Op de Nintendo Switch kan het dan weer wel, maar daar is tot op heden nog geen Netflix-app voor.

De Nintendo Wii kwam al uit in 2005 terwijl zijn opvolger, de Wii U uitkwam in 2012. Het is met andere woorden niet echt een verrassing dat Nintendo de console ondertussen zachtjes wil laten inslapen. De beslissing komt er in combinatie met het sluiten van de Wii shop op 30 januari volgend jaar,  wat vorig jaar al werd aangekondigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business