Nieuws

Twitter CEO over edit-knop: “Het moet juist gebeuren”

Wie ook wel eens eens een fout maakt op Twitter zal voorlopig goed moeten blijven opletten, want een edit-knop komt er nog niet direct aan.

Wie in november van 2018 nog steeds zit te wachten op een edit-knop op Twitter, zal nog een tijdje op zijn honger blijven zitten. Het aanpassen van tweets is al jaren een veelgevraagde functie door de gebruikers van het platform, maar lijkt er nooit te komen. Twitter CEO Jack Dorsey had het gisteren eindelijk over die mogelijkheid tijdens een presentatie aan het Indian Institute of Technology in Delhi, India. Spoiler: Veel kom je niet te weten.

Jack sprak over de toevoeging van een edit-knop voor het het eerst sinds 2016. Hij zei zo dat het sociale mediaplatform al een tijdje aan het nadenken is over de mogelijkheid, maar het op de juiste manier wil doen en het absoluut niet mag gerushed worden. Twee à drie jaar lijkt ons zeker niet te snel, Jack…

Het probleem bestaat er vooral in dat Twitter niet wil dat de edit-knop misbruikt wordt om misinformatie te verspreiden. Het verbeteren van een typefout is bijvoorbeeld geen probleem, maar het teruggaan in de tijd en daar iets aanpassen is dat wel. Beeld je bijvoorbeeld in dat Trump zijn populairste tweets kan doen zeggen wat hij wil. Fake news!

Ook spambots kunnen de functionaliteit makkelijk misbruiken door retweet wedstrijden op te zetten en vervolgens de oorspronkelijke tweet aan te passen naar een eigen agenda. Er is niemand die dat wil, maar dat snapt Jack blijkbaar niet. Meer dan de mogelijkheid om de eerste paar minuten na het tweeten een aanpassing te doen, vragen het merendeel van de gebruikers niet.

Je kan Jack’s volledige presentatie bekijken via deze link, zijn antwoord vind je rond minuut 57.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business