Nieuws

YouTube en Teespring komen met webwinkel onder video’s

Merchandise verkopen via YouTube wordt makkelijk gemaakt door een samenwerking met Teespring, nu ook beschikbaar in Europa.

In juni kondigden YouTube en Teespring op Vidcon reeds aan dat ze een samenwerking hadden aangegaan om merchandise makkelijker toegankelijk te maken voor content creators en hun fans en dit via advertenties net onder de video’s op het kanaal. Toen de functionaliteit beschikbaar kwam, was dit enkel voor YouTube partners uit de VS met meer dan 10.000 abonnees, maar daar komt nu verandering in met de toevoeging van Europa.

De uitbreiding komt er dankzij het succes van de Amerikaanse proefperiode, volgens beide bedrijven werd er via ‘Merch Shelf’ tot 30% vaker doorgeklikt naar de webshop in vergelijking met meer traditionele advertentiemethoden zoals annotaties, videolinks en banners.

Om de toevoeging van Merch Shelf aan te moedigen, geeft YouTube aan content creators tot juni 2019 een bonus van 1€ per verkocht item via de webwinkel. Geen slechte deal, zeker als je weet dat het steeds moeilijker is om geld te verdienen aan advertenties op je kanaal.

Zo ziet de webwinkel eruit op het kanaal van Lucas the Spider (Via Merch Shelf)

Ben je een Belgische content creator, dan heb je voorlopig nog even geduld nodig, want de mogelijkheid is voorlopig enkel beschikbaar in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Nederland, Portugal en Spanje. Meer landen komen er echter wel snel aan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business