Nieuws

Timelapse toont 10 uur super traag wandelen

Fixinmytie en Djabrail Tataev deden 10 uur over een afstand van 500 meter en namen meer dan 2000 foto’s om een timelapse te creëren.

Wie fotografie als hobby kiest, weet dat hij of zij soms heel veel geduld moet hebben in de zoektocht naar het perfecte plaatje. Sommige fotografen spenderen jaren om dat ene perfecte beeld vast te leggen, terwijl anderen, zoals muzikant Fixinmytie en zijn vriend Djabrail Tataev, tien uur aan een stuk foto’s namen voor hun timelapse.

Het resultaat was een dag-naar-nacht timelapse van één minuut, die de titel “At the End of Summer” meekreeg. Het duo wandelde gedurende 10 uur telkens 3 stappen, om dan een foto te nemen, 15 seconden te wachten en het proces te herhalen. Om er zeker van te zijn dat ze de 10 uur durende wandeling van 500 meter maar één keer moesten doen, berekende het paar op voorhand exact hoeveel tijd ze hadden voor elke repetitie. Het uiteindelijke resultaat werd een transitie van dag naar nacht en terug, voorzien van muziek die door Fixinmytie zelf gemaakt werd. Je kan de video hieronder zien.

At the End of Summer from Fixinmytie on Vimeo.

De artiesten gebruikten voor dit project een Canon 5D Mark IV en een Canon T2i. Het was trouwens niet de eerste keer dat ze dit deden, in 2009 wandelden ze al eens 14 uur aan een stuk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business