Nieuws

Zuckerberg verplicht Facebook management Android te gebruiken

De topmannen van Facebook worden maar beter niet gespot met een Apple telefoon als Mark Zuckerberg in de buurt is. Hij wil overal Android zien.

Je zal maar een Apple-gebruiker zijn bij Facebook; CEO Mark Zuckerberg heeft zijn management immers verplicht om Android-smartphones te gebruiken. Volgens bronnen van The New York Times was de beslissing het gevolg van een uitspraak van Apple-CEO Tim Cook, die in een interview met MSNBC in maart zei dat Facebook een dienst is die winst maakt door te handelen in data over je persoonlijke leven.

De uitspraak kwam er in de nasleep van het Cambridge Analytica-schandaal. Dit kon Zuckerberg niet zomaar gezegd laten worden en hij reageerde op zijn beurt door te zeggen dat het belangrijk is om niet allemaal Stockholm syndroom (waarbij een gijzelaar gevoelens krijgt voor zijn gijzelnemer) te krijgen en we ons door bedrijven niet zomaar moeten laten aanrekenen wat ze willen enkel en alleen omdat ze ons de indruk geven dat ze het goed met ons voor hebben. Zuckerberg vond dit helemaal absurd.

Hoe dan ook; de beslissing van Zuckerberg heeft waarschijnlijk wel positieve gevolgen voor het bedrijf, want Android-toestellen worden wereldwijd enorm veel gebruikt, behalve in de tech industrie in de VS, waar dat soms tot beperkingen kan leiden bij het ontwikkelen of updaten van apps voor het platform.

Snapchat is daar het perfecte voorbeeld van, de app heeft immers al een hele tijd geleden een redesign voor iOS mogen verwelkomen, maar de Android update laat abnormaal lang op zich wachten en komt er vermoedelijk niet voor 2019. Vorige maand rapporteerden we nog dat het uitblijven van de vernieuwde app tot een groot verlies in gebruikers had gezorgd tijdens Snapchat’s derde kwartaal.

Benieuwd of Tim Cook iets te zeggen zal hebben over dit nieuws.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business