Nieuws

Cherry MC 4900: logge login-rat

Voordelen
Zowel geschikt voor links- als rechtshandigen
Veilige authenticatie
Nadelen
Duur
Niet ergonomisch
Te lange kabel
Geen MacOs-ondersteuning
Aanbevolen prijs: €120 euro
Waar te koop?
Totaalscore 6
De Cherry MC 4900 is een robuuste muis, en is groter dan de exemplaren waar ik normaal mee werk. Elegantie is dus niet het voornaamste kenmerk van dit Cherry-product, maar dat was waarschijnlijk ook niet de bedoeling.

De Cherry MC 4900 pakt voornamelijk uit met de geïntegreerde TouchChip TCS2 sensor, waarmee moeiteloos je vingerafdruk gelezen zou worden.

Dat zorgt ervoor dat de muis uitermate geschikt is voor workstations die binnen hetzelfde bedrijf gedeeld worden door een aantal gebruikers. De geïntegreerde vingerafdruklezer is uiteraard bedoeld om een snelle en veilige authenticatie te garanderen, waarmee Cherry inpikt op de biometrische securitytrend.

De Cherry-muis heeft een “symmetrische vorm”, waardoor die volgens de makers perfect geschikt zou zijn voor zowel links- als rechtshandigen, wat zeker in de context van een workstation met meerdere gebruikers van pas kan komen.

Persoonlijk vond ik dat hierdoor de Cherry-muis niet zo fijn in de hand lag. Ik vond de muis over het algemeen wat te log en te groot aanvoelen. Zeker wanneer je de afmetingen bestudeert, verbaast dat ook niet; de MC 4900 is 40 mm hoog, 65 mm diep, en maar liefst 115 mm breed.

Om me ervan te verzekeren dat ik niet alleen stond met die mening, heb ik ook even gevraagd aan mijn collega’s om de MC 4900 ter hand te nemen. Ook zij waren dezelfde mening aangedaan.

De niet zo fijne handgrip had ook een aantal ergonomische gevolgen; na een paar uurtjes de Cherry MC 4900 gebruikt te hebben, voelde ik dat al aan mijn polsen. Als je trouwens echt een fan bent van Cherry-producten én je bent op zoek naar een ergonomisch verantwoorde muis, dan kies je beter voor de MW 4500. Die is een pak goedkoper, en ligt ook beter in de hand.

De muis beschikt over drie knopjes: twee muisknopjes en een klikbaar scrolwiel. In het midden van de muis bevindt zich de vingerafdruksensor, met een resolutie van 1.375dpi. Dat zorgt voor genoeg precisie bij het registreren van de vingerafdrukken. Daarnaast is de Cherry MC 4900 een bedrade muis die je aansluit op een USB 2.0-aansluiting. Net als bij het KC 6000 toetsenbord kan die bedrading een obstakel zijn.

Kantooromgevingen zijn standaard bezaaid met draden en kabeltjes; een muis met een receiver zou dus geen overbodige luxe zijn. De kabellengte is trouwens extreem lang, namelijk 180 cm, een lengte die ook niet meteen een duidelijk nut lijkt te hebben.

De muis is volledig compatibel met Windows Hello, en de vingerafdruksoftware wordt ondersteund door Windows 10. Minpuntje hier is dat de MC 4900 geen MacOs ondersteuning heeft, waardoor ik er dus weinig mee kon uitrichten op mijn MacBook.

Tot slot is de Cherry MC 4900 naar mijn mening te duur voor wat hij biedt. Dit kersje gaat namelijk voor 110 euro over de toonbank. Uiteraard is die hoge prijs grotendeels te wijten aan de ingebouwde vingerafdruksensor, dus je denkt maar beter twee keer na of je die wel echt nodig hebt op kantoor.

Als je gewoon op zoek bent naar een Cherry-muis die prettig in de hand ligt, opteer je beter voor een MW 4500. Die heb je al in je bezit voor 25 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business