Nieuws

Spyro onder vuur door gebrek aan ondertitels

Spyro is terug van weggeweest, maar de houding van uitgever Activision naar doven en slechthorenden toe staat in schril contract met het schattige draakje. Het spel bevat immers geen ondertitels.

Spyro the Dragon, het spel met het vuurspuwende draakje dat in 1998 in de winkel lag en zo’n monstersuccess was dat ein twee jaar tijd twee vervolgen op kwamen, is vanaf deze week opnieuw beschikbaar voor Playstation 4. De Spyro: Reignited trilogie is echter onder vuur komen te liggen want er zouden geen ondertitels beschikbaar zijn tijdens het spel. Uitgever Activision vond dat niet nodig, maar de dove en slechthorenden gemeenschap des te meer.

Volgens Activision is het simpel: Er is geen standaard in de gamingindustrie die zegt dat videoscenes sowieso ondertiteld moeten worden en daarom hebben ze het ook niet gedaan. Een wel heel zwakke poging door het bedrijf om de gemoederen te bedaren en één die ook niet geaccepteerd werd door dove gamers.

Activision probeerde het daarom nog een keer en wist te zeggen dat het ontwikkelingsteam ervoor had gekozen om de remake van de game zo dicht mogelijk aan te laten sluiten bij het origineel, dat ook geen ondertitels had. Nog steeds geen goed argument eigenlijk en het lijkt er steeds meer op dat Activision simpelweg geen zin had om de extra kosten te maken…

https://twitter.com/African_Wolves/status/1064197378008330240

Uiteindelijk liet Activision weten dat ze de situatie zouden bekijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business