Nieuws

Remove.bg verwijdert in seconden achtergrond van foto’s

Eindeloos geknoei in Photoshop is niet langer nodig. Remove.bg verwijdert in één, twee, drie de achtergrond van je foto's.

Nu en dan verschijnt er op het internet een website die een lang, saai proces omvormt tot een simpel werkje van drie kliks of minder. Remove.bg is er zo één. De website maakt gebruikt van artificiële intelligentie om de achtergrond van een foto te analyseren en hem vervolgens te verwijderen, zodat je onderwerp moederziel alleen overblijft. Perfect om hem of haar plots in een nieuwe locatie te doen belanden.

Het werk wordt voor het grootste deel dus door de website zelf gedaan. Jij moet alleen een foto kiezen en hem uploaden. Als alternatief kan je ook een link naar een afbeelding gebruiken. Het hele proces duurt zo’n vijf seconden, waarna je de foto weer kan downloaden en er mee aan de slag kan gaan in Photoshop, GIMP of eenvoudigweg Microsoft Paint.

Bij het testen viel ons alvast op hoe eenvoudig het hele proces is en hoe accuraat de AI een onderscheid kan maken tussen personen en de achtergrond. Weliswaar enkel als er voldoende contrast tussen de twee aanwezig is. Is dat er niet, dat loopt het soms al eens mis, maar je kan dan zelf nog altijd extra elementen wegwerken.

Momenteel is de functionaliteit beperkt tot foto’s van 500×500 pixels met een grootte van 8 MB of minder, maar daar hoopt de ontwikkelaar snel verandering in te brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business