Nieuws

Uitrol van Android 9 Pie laat op zich wachten bij LG

LG staat erom bekend lang te doen over het uitrollen van Android updates voor zijn smartphones. Ook Android 9 Pie is nog niet meteen in zicht.

Vorig jaar liet LG nog weten dat het zou investeren in middelen om de levensduur van zijn smartphones te verbeteren met consistente en stabiele updates. Op dat moment kregen gebruikers hoop dat zij voortaan tijdig updates zouden ontvangen en sneller toegang zouden krijgen tot nieuwere versies van Android. LG is namelijk nooit verrassend goed geweest in het tijdig uitrollen van deze updates, ook niet voor zijn vlaggenschepen.

Toch lijkt er nog niet veel veranderd te zijn aan de situatie. Het bedrijf heeft nu op de Koreaanse site meer info gegeven over zijn plannen voor de update naar Android 9 Pie. Deze planning laat zien dat ook de nieuwere LG-toestellen nog een tijdje zonder Android 9 Pie zullen zitten. Voorlopig staat de LG G7 als eerste in de rij voor de update, die in het eerste kwartaal beschikbaar zou worden.

Als we gaan kijken naar de LG G6 en het nieuwste toestel, de V40, dan zien we dat er alleen “prestatie-updates” gepland zijn zonder dat er iets vermeld wordt over Android 9 Pie. Vooral voor eigenaars van de V40 is dit redelijk teleurstellend nieuws, aangezien dat toestel recenter is dan de G7, maar pas later de update zal ontvangen. Android 9 is immers al van augustus beschikbaar en andere producenten zoals Sony en Huawei hebben de update reeds uitgerold naar enkele van hun toestellen.

LG heeft het voorbije jaar duidelijk geprobeerd om andere producenten terug bij te benen op smartphonevlak en al bij al lijkt dat redelijk goed gelukt te zijn. Maar als we kijken naar de software-updates, dan mag het bedrijf daar nog een paar tandjes bijsteken om op hetzelfde niveau te komen als de concurrentie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business