Nieuws

Google Maps toont nu ook snelheidslimieten

Gebruik jij ook nog een klassiek GPS-toestel? Weldra kan je er afscheid van nemen en volledig vertrouwen op Google Maps.

In een update van Google Maps voor Android en iOS is een nieuwe functionaliteit verschenen, het gaat om de veel gevraagde toevoeging van snelheidslimieten aan de verschillende wegen.

Eén van de redenen om dezer dagen nog een klassieke GPS te gebruiken boven een smartphoneapp zoals Google Maps, is de aanwezigheid van snelheidslimieten op het scherm van je apparaat. Dat is nu dus niet meer nodig, tenminste, als je in Denemarken, het Verenigd Koninkrijk of de VS woont. Als je in Australië, Brazilië, Canada, India, Indonesië, Mexico, Rusland, het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten woont, dan heb je voorlopig enkel toegang tot de locaties van flitscamera’s.

De update is met andere woorden niet onmiddellijk de meest nuttige toevoeging voor het merendeel van de Europeanen, maar een wereldwijde release is voor de hand liggend. Google begon in 2016 al met het testen van de mogelijkheid in beperkte steden, waaronder San Francisco en Rio de Janeiro en breidt dat nu enorm uit, dus verwacht de functionaliteit zeker, maar met wat vertraging.

Google Maps is dus eindelijk aan een inhaalbeweging begonnen. Waarom dat zo lang geduurd heeft is nog maar de vraag, want Google kocht in 2013 immers al de Israëlische map app Waze voor 1 miljard euro. Die app toont snelheidslimieten al veel langer en de meer dan 90 miljoen gebruikers wereldwijd maken er volop gebruik van.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business