Nieuws

Samsung steekt Huawei naar de kroon 

Samsung besteedt meer middelen aan de uitbouw van zijn infrastructuurdiensten, en ziet zijn kans schoon om in te spelen de malaise van Huawei.

Samsung Electronics begint zich steeds meer te focussen op de uitbouw van zijn infrastructuurdiensten. Daarmee speelt de Zuid-Koreaanse technologiegigant handig in op de groeiende internationale bezorgdheid die momenteel heerst over Huawei, dat van spionage verdacht wordt. 

De Zuid-Koreaanse technologiegigant wil zich graag heruitvinden als een eersteklas leverancier van 5G-netwerken, en vult op die manier een lacune in die 5G-marktleider Huawei nu achterlaat. 

Een opvallende ontwikkeling op dat gebied is de nieuwe samenwerking tussen Orange en Samsung. Orange is actief in 27 markten en heeft Huawei als belangrijkste infrastructuurleverancier, maar zal dit jaar zijn eerste 5G-tests uitvoeren in samenwerking met Samsung. 

Huawei kampt momenteel met spionage-aantijgingen van de Verenigde Staten en een aantal Westerse landen zoals Nieuw-Zeeland en Australië. De aanname is dat de 5G-infrastructuur van Huawei gebruikt zou kunnen worden voor spionage door de Chinese Volksrepubliek. Concrete bewijzen zijn daar evenwel nog niet voor gevonden. 

[related_article id=”232902″]

Chip- en smartphoneverkopen zijn de laatste tijd sterk aan het dalen bij Samsung. De Zuid-Koreaanse telecomgigant ziet daarom nu zijn kans schoon om in te zetten op infrastructuur. Samsung is van plan om gedurende de komende drie jaar 22 miljard dollar te investeren in 5G mobiele technologie, AI, biotech, en elektronische auto-onderdelen. Hoeveel financiering naar elk van die industrieën zal gaan, is momenteel nog niet duidelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business