Nieuws

IBM ontwikkelt manier om vooruitgang quantum computing op te volgen

De technologiereus IBM heeft een nieuwe manier ontwikkeld waarbij de vooruitgang op kwantumgebied kan gemeten worden.

Kwantummachines baseren zich grotendeels op kwantumdeeltjes of qubits om hoeveelheden data te manipuleren. Toch betekent het niet dat je machine beter zal werken naarmate je meer qubits toevoegt. Dat komt doordat hun fragiele kwantumtoestand makkelijk overhoop kan gehaald worden door de minste of geringste vibratie of verandering in temperatuur.

IBM stelt daarom voor dat kwantumvolume de maatstaf voor vooruitgang wordt voor quantum computing. Daarbij worden nog steeds qubits geteld, maar horen ook andere zaken zoals foutenmarges en de kwaliteit van de verbindingen tussen de qubits.

Bij de recente bijeenkomst van de American Physical Society toonde IBM aan dat het kwantumvolume van hun kwantumcomputers verdubbeld is van 4 in 2017 tot 8 in 2018. Hun recente IBM Q System One heeft een kwantumvolume van 16.

IBM is een pionier op het gebied van quantum computing en was het eerste bedrijf dat zijn machines publiek toegankelijk heeft gemaakt via een cloudsysteem. Toch moet de technologiereus op zijn hoede zijn voor rivalen zoals Rigetti Computing en Intel.

Een maatstaf ontwikkelen voor kwantumvooruitgang lijkt een goede zaak, maar enkel als die standaard zou ontwikkeld worden door een externe, derde partij. De standaarden van IBM zullen naar alle waarschijnlijkheid te zeer in het voordeel spelen van de technologiereus. Daarom is er nood aan een onafhankelijke standaard.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business