Nieuws

Apple iMac 2019 ontvangt nieuwe componenten, geen nieuw design

Apple heeft zijn zinnen gezet op het vernieuwen van de iMac voor specificaties uit 2019. Daarmee zijn er nu nieuwe Intel processoren en AMD gpu’s. Helaas laat Apple het design weer varen … 12 jaar al.

Als we zo kijken naar de nieuwe iMac 2019 dan valt er één ding op: niks. Voor het design heeft Apple even naar het uiterlijk van de vorige jaren gekeken. Want, in plaats van een nieuw design zitten we al sinds 2007 met hetzelfde design van de iMac. Een aluminium behuizing mag dan mooi zijn, na twaalf jaar verwacht je simpelweg dat daar wijzigingen aan uitgevoerd worden. Intern heeft Apple sinds 5 juli 2017 wel een aantal grote wijzigingen aangebracht. Deze wijzigingen zijn nodig, gezien de Amerikaanse fabrikant tot op heden nog een 7e generatie Intel Core-processoren gebruikte. Het basismodel blijft helaas op deze generatie hangen.

Net zoals in 2007 zal je in 2019 wederom de keuze hebben uit een 21,5 en 27-inch versie van de iMac. In de basisvariant van de 21,5-inch iMac zit nog altijd een dual-core Intel Core i5-processor uit de 7e generatie. Kies je voor de nieuwe 4K-retinamodellen, dan krijg je minimaal een Intel Core i3 uit de 8e generatie (Core i3-8100). Ook biedt Apple een aantal Core i5 en i7-processoren aan met zes kernen. In het geval dat rekenkracht echt een vereiste is, kan er tot een i7-8700 geconfigureerd worden. Heb je nog meer rekenkracht nodig, dan is het 27-inch model de betere keuze. Met het schermformaat komt ook de keuze voor een Core i9-9900K, een processor die maximaal op 5GHz geklokt kan worden (Turbo Boost).

Sneller RAM-geheugen

Kijken we naar het RAM-geheugen, dan blijft het 21,5-inch basismodel wederom ongewijzigd. Daar is nu nog altijd maximaal 8 GB RAM-geheugen in aanwezig. Kies je een van de 4K-modellen, dan kan je dit nog ophogen naar 32 GB (64 GB in 27-inch modellen). Wat opvalt is dat Apple de snelheid van het geheugen voor al zijn desktops heeft opgehoogd, van 2.400 MHz naar 2.666 MHz. De laatste wijziging voor de iMacs heeft te maken met de grafische chips. Zoals we inmiddels gewend zijn maakt Apple gebruik van een mix tussen Intel en AMD. Waarbij de basismodellen het moeten doen met Intel Iris Pro graphics, terwijl de duurdere modellen de AMD Radeon Pro-graphics tot hun beschikking krijgen. Ook is er de keuze uit Radeon Pro Vega 20 en 48 voor de 21,5 en 27-inch versies respectievelijk. De duurste iMac kost nu 6.139 euro, aldus Apple.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business