Nieuws

Nieuwste Motorola Android One-smartphone zal verschijnen met een Exynos SoC

Motorola lijkt te werken aan een nieuwe Android One-smartphone, de eerste met een Exynos SoC. De Motorola One Vision verschijnt mogelijk later dit jaar en heeft ook een 21:9 scherm.

In principe kan je op de smartphonemarkt een viertal grote SoC-ontwikkelaars tellen: Qualcomm, MediaTek, Exynos en HiSilicon. HiSilicon en Exynos zijn toch wel een verhaal apart. De twee bedrijven ontwikkelen chips voor intern gebruik. Exynos SoC’s worden ook een enkele keer verkocht aan externe partijen. Nieuwe geruchten van XDA-Developers wijzen er op dat er een Exynos-gebaseerde smartphone van Motorola zal verschijnen in de komende maanden. Dat roept toch wat verbaasde gezichten op, gezien voorheen Android One-toestellen met een Qualcomm of MediaTek SoC geleverd werden. Ook is het de eerste keer voor Motorola dat ze een Exynos SoC te gebruiken.

Beeld: 91Mobiles/OnLeaks

Het toestel, dat door het leven zal gaan als de Motorola One Vision, zou een Exynos 9610 SoC bevatten. Daarmee wordt Motorola, naast Meizu, een van de weinige fabrikanten die Exynos als SoC-fabrikant aan zal spreken. In de geruchten wordt er nog niet gesproken over opslagconfiguraties. Wel is het schermformaat van de One Vision alvast bekend, deze komt te liggen op 6,1-inch. Wat vreemd is bij deze smartphone, dat is de resolutie: 2.520×1.080. Daarmee kom je uit op een beeldverhouding van 21:9, dit hebben we recentelijk al eens gezien bij de Sony Xperia 1 en 10 (Plus). Grote schermen verbruiken helaas ook veel stroom, maar gelukkig biedt Motorola daar een 3.500 mAh batterij voor.

Motorola One Vision

Wanneer Motorola nu precies de Motorola One Vision op de markt zal brengen is nog niet bekend. Er bestaat de kans dat dit pas zo tegen augustus zal zijn. Zijn voorganger, de Motorola One, was toen het eerste Android One-toestel van Motorola. Daarmee zet het zich in om op de lange termijn een toestel van updates te voorzien. Android One-toestellen ontvangen typisch twee jaar aan software-upgrades (Android-versies) en drie jaar aan beveiligingspatches. Verder is het voor fabrikanten niet toegestaan om extra onnodige apps te bundelen met een smartphone. Zo heb je dus niet tweemaal een galerij of e-mail app. Nu hopen dat het toestel van Motorola ook daadwerkelijk zal verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business