Nieuws

Apple Macbook Pro en iPad met Mini-LED komt in 2020

Volgens analyst Ming-Chi zet Apple vanaf 2020 in op Mini-LED displays.

Apple heeft jarenlang vastgehouden aan OLED’s voor de displays van zijn iPads en MacBooks. Volgens Apple-analyst Ming-Chi Kuo komt daar vanaf 2020 verandering in. De iPhonegigant zou vanaf dan eindelijk inzetten op Mini-LED displays voor zijn laptops en tablets.

Mini-LED

De geruchten rond Apple’s Mini-LED displays doen al een tijdje de ronde. Maar nu past analyst Ming-Chi zijn datum dus bij en verwacht hij de nieuwe technologie terug te vinden in de producten vanaf 2020.

Het bedrijf zou daarom een nieuwe iPad Pro en nieuwe 16-inch MacBook Pro lanceren als eerste producten met de nieuwe displaytechnologie.

Nieuwe processor

Ming-Chi verwacht dat Apple in het derde kwartaal een nieuwe iPad Pro zal lanceren met een verbeterde A14X-processor die specifiek voor de iPad zal gemaakt zijn. Daaropvolgend zou dan niet veel later ook de nieuwe MacBook Pro 16-inch worden gelanceerd in het vierde kwartaal. De analyst verwacht ook dat de iPhonegigant de nieuwe LED-technologie vanaf dan in al zijn producten zal implementeren.

Voordelen van Mini-LED

De nieuwe technologie heeft verschillende voordelen. Schermen zijn dunner, je hebt een veel breder kleurengamma, hogere contrasten en dat zonder veel nadelen. De nieuwe manier van werken zorgt dus voor verbeterde schermen en hopelijk in de toekomst ook voor een langere batterijduur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business