Tips

Bug teistert Word: zo doe je de pop-ups verdwijnen

Een bug in Office zorgt ervoor dat er ieder uur een pop-up verschijnt. Microsoft zegt binnenkort een oplossing uit te rollen naar al zijn klanten.

Office-gebruikers klagen dat ze de laatste tijd regelmatig een pop-up van de opdrachprompt te zien krijgen. Bij een collega doet zich dit probleem sinds een paar dagen geleden voor. Het venster verschijnt ieder uur voor een fractie van een seconde, waarna het weer verdwijnt. Op het ondersteuningsforum van Microsoft deelt de Windows-maker mee dat het een oplossing voor het probleem heeft gevonden. Voorlopig wordt de update enkel uitgerold naar Office Insiders. Microsoft belooft dat de oplossing in een komende update naar iedereen wordt uitgerold.

Taakplanner

Het probleem is te wijten aan de OfficeBackgroundTaskHandlerRegistration-taak, die je in de taakplanner kan terugvinden indien je de recentste versie van Office hebt. Volgens Microsoft wordt deze taak gebruikt om de office Background Task Handler te starten, die relevante Office-data updatet. De taak loopt ieder uur, wat verklaart waarom de pop-ups elk uur verschijnen.

In build 16.0.8201.2025 zit een oplossing voor het probleem. Microsoft rolt deze versie van Office uit naar de Insiders slow-ring, de preview-groep die het traagst updates ontvangt. Een algemene uitrol zal dus niet lang op zich laten wachten.

Workaround

Aangezien het probleem te wijten is aan de OfficeBackgroundTaskHandlerRegistration-taak, kan je de pop-ups een halt toeroepen door de taak uit te schakelen. Hierdoor voorkom je echter eveneens dat je Office-data wordt geüpdatet. Op het Microsoft-forum deelt een Office-gebruiker een betere workaround mee. De taak, die je kan terugvinden in de taakplanner onder Microsoft/Office, draait standaard onder je gebruikersaccount. Door dat te veranderen naar de system-accountgroep voorkom je dat je de pop-ups te zien krijgt.

Om de accountgroep te wijzigen, klik je op de juiste taak en vervolgens op eigenschappen. Kies daarna achter gebruikers voor wijzigen en typ in het venster system. De taak werkt nu onder het systeemniveau, waardoor je geen pop-ups meer te zien krijgt. Houd er rekening mee dat het minder veilig is om een taak op systeemniveau te laten werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business