Nieuws

Microsoft knipt in prijzen Windows Azure cloudstorage

In de cloudopslag woedt een prijzenoorlog. Microsoft snoeit in zijn prijzen nadat Amazon en Google dat ook deden.

Deze week kondigde Microsoft aan dat het een tweede prijsverlaging voor Azure Storage gaat doorvoeren. Vanaf 12 december gaan de nieuwe tarieven in voor zowel lokaal ontdubbelde als wereldwijd ontdubbelde opslag. De prijsvermindering gaat tot 28 procent.

In een blogpost leggen Softies het verschil uit: “Windows Azure Storage-accounts hebben wereldwijder redundantie standaard aanstaan om de grootste duurzaamheid te garanderen. Klanten kunnen die uitzetten en overschakelen op lokaal redundante opslag, wat meteen een korting met zich meebrengt.”

Hier is de nieuwe prijslijst:

Microsoft knipt in prijzen Windows Azure cloudstorage

 


Wie is nu de geodkoopste?

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden. “Omdat de prijzen van de cloudopslagdiensten vrij vaak veranderen en afhangen van meerdere factoren, is het niet mogelijk om met uitsluitsel te zeggen welke dienst het goedkoopst is”, zegt Guarav Mantri, oprichter van Cerbrata en een Microsoft Most Valuable Professional (MVP) in een blogpost.

Mantri heeft een eenvoudige rekenmachine gemaakt om bepalen of Microsoft of Amazon het goedkoopst is. Hij merkt aan dat er rekening moet gehouden worden met transactiekosten (kosten voor bepaalde transacties met clouddiensten), opslagkosten (kost per gigabyte data die opgeslagen wordt) en bandbreedtekosten (kosten voor data die uit het datacenter vertrekken).

Nu we het toch over prijsverminderingen hebben, het Azure-team heeft recent een post gemaakt over prijsreducties van twee belangrijke Windows Azure Active Directory-componenten (WAAD): toegangscontrole en core directory en authenticatie. Die gaan nul euro kosten. De post vermeldt wel niet hoeveel deze diensten oorspronkelijk kostten.

Een lezer meldde aan de redactie dat ACS (access control services) officieel geprijsd was aan 1,99 dollar per 100.000 identificatietransacties. Hij zei dat het al meer dan een jaar gratis beschikbaar was als onderdeel van een promotie.

WAAD is Microsofts Active Directorydienst voor de cloud. Een aantal van de andere clouddiensten van Microsoft gebruiken al WAAD, waaronder Windows Azure Online Backup, Windows Azure, Office 365, Dynamics CRM Online en Windows InTune.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business