Nieuws

Europa laat ACTA-rechtszaak vallen

De Europese Commissie vraagt niet langer aan het Europees Hof van Justitie om ACTA te onderzoeken. De haalbaarheid is niet realistisch.

ACTA is een internationaal vertrag over namaak en piraterij. Wereldwijd zorgde het voor veel discussie en commotie. Ook in Europa kwam het tot een twist tussen het Europees Parlement, dat het voorstel afkeurde, en de Europese Commissie.

Die laatste wou het verdrag ondanks de afkeuring toch nog toetsen bij het Europees Hof van Justitie. Die moest nagaan in welke mate de maatregelen van ACTA conform de Europese wetgeving zijn.

De bedoeling was om na het oordeel van het Hof ACTA al dan niet aan te passen en alsnog proberen door te duwen. Maar de Commissie beseft dat er geen realistische kans is dat het verdrag zal worden goedgekeurd.

Al betekent dat niet noodzakelijk het einde van drastische of complexe wetten die internetgebruik aan banden kunnen leggen. Net zoals met elke nieuwe wet bestaat de kans dat er binnen enkele maanden of jaren vergelijkbare voorstellen komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business