Nieuws

10 vragen over Office 365 Thuisgebruik Premium

Microsoft gooit met Office 365 het roer volledig om. De kantoorsuite wordt in een abonnementvorm gegoten en wordt beschikbaar voor meerdere gebruikers. Alle vragen en antwoorden vind je hier.

1. Hoeveel kost het mij?

Office 365 koop je niet meer, je neemt een abonnement voor een jaar. Daarvoor krijg je de kantoorsoftware, opslag in de cloud en 60 Skype-minuten per maand om naar vaste lijnen te bellen.
De versie voor thuisgebruik zal 99 euro per jaar kosten. Er is ook een versie voor studenten in het hoger onderwijs. Deze kost 79 euro voor een licentie van 4 jaren.

2. Welke software krijg ik bij een abonnement?

Je krijgt de kantoorsoftware die je nu ook gebruikt: Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook. Bovendien heb je ook nog eens het desktoppublishingpakket Publisher en de databank Access.

[related_article id=”161452″]

3. Mag ik Office op meerdere pc’s gebruiken?

Je mag met één Office 365-abonnement voor thuisgebruik de kantoorsoftware installeren op  vijf Windows-pc"s of Mac"s. Opgelet, hierbij gaat het enkel om Windowstoestellen met een x86-processor, waardoor tablets met Windows RT uit de boot vallen.

Elk abonnement heeft één beheerder. Die koppelt het abonnement aan zijn Microsoft-account (voormalig Hotmail-account). Hij of zij kan ook familieleden toevoegen. Zij mogen zelf een versie downloaden en installeren.

4. Op welke toestellen kan ik deze Office gebruiken?

Je kan de Office-documenten en -diensten benaderen met andere toestellen zoals tablets (OneNote op de iPad) of met mobiele telefoons (Outlook en Office op Windows Phone). Deze toestellen tellen niet mee voor de vijf pc"s waarop je Office mag installeren.

5. Waar worden mijn bestanden opgeslagen?

Je bestanden worden zowel lokaal als in de cloud opgeslagen. Als je een normaal Microsoft-account hebt, krijg je 7 gigabyte opslag, bij het aankopen van een Office 365-abonnement, komt daar nog eens 20 gigabyte bij.

Elke extra gebruiker in het gezin heeft sowieso ook 7 gigabyte van zijn normale Microsoft-account, maar kan ook toegang krijgen tot gedeelde mappen die gebruik maken van de 20 Gigabyte in Office 365.

6. Wat gebeurt er met mijn bestanden als het abonnement afloopt?

Omdat je jaarlijks je abonnement moet vernieuwen, bestaat de kans dus dat je ooit je abonnement stopzet. Of dat je overstapt op een versie die lokaal geïnstalleerd is, of op LibreOffice. In dat geval maak je ook geen aanspraak meer op de 20 GB opslagruimte in de cloud.

Het goede nieuws is dat je bestanden niet verdwijnen. Je kan ze nog altijd downloaden achteraf, of je kan ze proberen te proppen op de 7 GB die je bij je Microsoft-account hebt. Wat niet meer kan, is nieuwe bestanden oploaden naar die 20 GB opslagruimte.

7. Wat als ik niet jaarlijks wil betalen?

Er zijn nog traditionele Office-pakketten met een licentie die nooit afloopt. Deze mag je installeren op één pc. De Home & Studentversie kost 139 euro, de Home & Businessversie met Outlook in kost 269 euro en de Professional kost 539 euro.

Een andere optie is natuurlijk LibreOffice. Die is openbron en gratis.

8. Heb ik muis en toetsenbord nodig?

Deze versie van Office is gemaakt voor aanraakschermen. Je kan ze dus op tabletcomputers gebruiken. Je kan de interface aanpassen voor als je muis en toetsenbord wil gebruiken. Maar je kan even goed de aanraakinterface inschakelen.

9. Wanneer komt de Macversie?

De Mac-versie die er nu is, is Office 2011. Dat is de Macvariant van Office 2010. Over een jaar komt de macversie uit van de Office 365 die nu is voorgesteld.

10. Komt er ooit een volgende versie van Office?

Normaal gezien krijg je continu updates van Office 365. En dus zou er nooit meer een nieuwe Office 365 voorgesteld moeten worden. Nieuwe functies komen zo binnen dankzij je abonnement.

Maar of er ooit een volgende traditionele Office in een doosje verkocht zal worden, daarover wil Microsoft zich niet uitspreken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business