Nieuws

60 procent Nederlandse smartphonegebruikers verkiest Android

De smartphonepenetratie in Nederland is momenteel 61 procent. Van die smartphonegebruikers gebruikt 60 procent Android. Apple heeft nu 20 procent marktaandeel.

Uit een onderzoek van Telecompaper dat in het vierde kwartaal van 2012 gehouden werd, blijkt dat 61 procent van de Nederlandse bevolking inmiddels een smartphone heeft. Precies een jaar eerder was dat nog 52 procent. Mensen van 12 tot 19 jaar vormen de groep gebruikers met de hoogste smartphonepenetratie.

Android & Samsung

Samsung zou volgens het onderzoek, dat onder 19.800 Nederlanders gehouden werd, een marktaandeel hebben van veertig procent. Ook het aandeel van Android is gegroeid. Zestig procent van de smartphone-gebruikers draait Android op zijn of haar telefoon. Apple heeft momenteel twintig procent van de markt in handen.

[related_article id=”158662″]

Gemiddelde gebruiker

Wat opvalt volgens Telecompaper is dat de gemiddelde smartphonegebruiker in vergelijking tot vorig jaar niet meer richting de gemiddelde Nederlander is verschoven. De gemiddelde gebruiker is jonger, vaker een man en hoger opgeleid en/of heeft een hoger inkomen.

Gratis apps

De gebruikers van providers Vodafone en T-Mobile vormen samen meer dan de helft van de totale smartphonemarkt. Hi neemt de derde plek in op de lijst van mobiele providers met de meeste smartphonegebruikers.

Inmiddels downloadt tachtig procent van de smartphonegebruikers apps. De keuze voor een bepaald toestel wordt dan ook voor een groot deel bepaald door de beschikbaarheid van bepaalde apps op het platform in kwestie. Geheel in overeenstemming met de stereotypering van Nederlanders zijn gratis apps het populairst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business