Nieuws

YouTubers aan de buis gekluisterd: 6 miljard uur video per maand

Gebruikers van YouTube kunnen niet genoeg krijgen van Googles videoportaal. In een jaar tijd neemt het aantal bekeken uren per maand toe naar meer dan 6 miljard uur per maand.

YouTube gaf woensdag een jaarlijkse update van zijn jaarlijkse kijkcijfers en ziet dat de onstuimige populariteit van het videoportaal nog altijd toeneemt. De site telt op dit moment liefst 1 miljard unieke bezoekers per maand, wat volgens de zoekmachine gelijk staat aan ‘bijna een uur per maand voor elke persoon op aarde en 50 procent meer dan vorig jaar.’

In het afgelopen jaar is de aard van het geüploade materiaal bovendien een stuk professioneler geworden. Naast de kattenvideos en uitpakdemonstraties van de laatste smartphones trekken steeds meer multimediabedrijven naar YouTube om korte films en speelfilms te vertonen. Zo nam filmstudio DreamWorks Animation een populair videokanaal over (Awesomeness TV), dat het bijzonder goed doet bij tieners.

Vorig jaar mei meldde de videosite nog dat zijn gebruikers zo’n 3 miljard uur video per maand bekeken. Bovendien werden elke minuut 72 uur aan materiaal geüpload naar de site, al maakt Youtube niet bekend of ook dit aantal in 2013 zo fors is gestegen.

[related_article id=”160734″]

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business