Nieuws

Google Reader sterft (maar je data leeft nog even door)

Google Reader verhuist naar het kerkhof, maar de zoekmachine geeft de vele gebruikers nog even de tijd om hun RSS-abonnementen te redden.

Sinds begin deze week krijgen gebruikers van Google Reader in plaats van het vertrouwde thuisscherm de volgende boodschap in beeld:

“Google Reader is stopgezet. We willen al onze loyale fans bedanken. We begrijpen dat je het misschien niet eens bent met onze beslissing, maar we hopen dat je zult leren om net zoveel van deze alternatieven te houden als Reader.”

Het Amerikaanse bedrijf legt uit dat het zal starten met het systematisch wissen van de gebruikersgegevens die waren gekoppeld aan Google Reader, maar geeft je nog wel even de kans om je abonnementen over te zetten.

[related_article id=”158901″]

“Alle data van Google Reader (m.a.w. lijsten van mensen die je volgde, items met ster, notities die je hebt aangemaakt enz.) zullen systematisch worden gewist van de Google-servers. Je kunt een kopie van je Google Reader-gevens downloaden via Google Takeout tot 21:00 15 juli 2013.”

Google maakte in maart bekend dat het zijn RSS-dienst de nek zou omdraaien, als onderdeel van zijn traditionele voorjaarsschoonmaak. Het aantal gestopte producten van de zoekmachine groeit gestaag, met Wave en Buzz als eerdere slachtoffers.

We hebben destijds een aantal alternatieven voor je opgelijst, die nog altijd even relevant zijn als toen. Welk alternatief heb jij gekozen? Laat het ons weten in het commentaarveld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business