Nieuws

Apple haalt topman uit directie voor ‘speciale projecten’

Apple haalt een van zijn meest ervaren topmensen uit de directie en laat hem aanschuiven in een 'speciaal projectenteam', waar de Belg Paul Deneve, voormalige CEO van Yves Saint Laurent, al eerder bij aanschoof.

Bob Mansfield, die bekend staat als een van de best ervaren managers binnen Apple, was tot voor kort Senior Vice President of Technologies bij het Amerikaanse bedrijf. Die titel werd in 2012 speciaal voor hem in het leven geroepen, toen hij twee maanden na zijn pensionering alweer terugkeerde bij Apple.

Mansfield, die sinds 1999 bij Apple werkte, stond door de jaren heen aan het hoofd van doorslaggevende ontwikkelingen binnen het bedrijf. Zo overzag hij Apple’s overstap naar Intel-processoren en speelde een belangrijke rol bij de bouw van de iPad.

Hij stond volgens persbureau Bloomberg bekend als een bruggenbouwer, die veel respect genoot bij de techneuten. Die rol was een van de redenen voor directeur Tim Cook om Mansfield terug aan te nemen, met een salaris dat hem tot een van de best betaalde managers van de Verenigde Staten maakte.

[related_article id=”158256″]

MacRumors merkte dit weekend dat Mansfields profiel (Google-cache) plotseling was verdwenen van Apples Leadership-website, waarna AllThingsD te horen kreeg dat ‘Mansfield bij Apple aan speciale projecten zal blijven werken en daarbij rapporteert aan Tim (Cook).”

Vinger aan de pols
Apple wil niet zeggen wat de term ‘speciale projecten’ inhoudt, maar de kans is groot dat het zwaargewicht een rol zal spelen in de ontwikkeling van nieuwe producten. De Amerikaanse onderneming heeft al een paar jaar geen nieuwe producten meer uitgebracht en wordt bekritiseerd voor zijn gebrek aan innovatie.

De kans is daarbij groot dat het gaat om de ontwikkeling van een zogenoemde iWatch, een verlengstuk van de iPhone dat om de pols zou worden gedragen. Tim Cook gaf al eerder aan interesse te hebben in zogenoemde ‘draagbare’ technologie en ook Mansfield zou volgens de New York Times veel interesse hebben getoond in een dergelijk slim horloge.

Begin deze maand nam Apple de Belg Paul Deneve in dienst om eveneens aan ‘speciale projecten’ te werken. De voormalige CEO van modebedrijf Yves Saint Laurent werkte in een ver verleden al eens voor de Europese marketingafdeling van het Amerikaanse bedrijf. Ook een fitnessconsultant en medische specialisten zouden in het geheime superteam zitten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business