Nieuws

Nieuwe foto’s vermeende goedkope iPhone opgedoken

Opnieuw verschijnen foto's online van de iPhone 5C, Apples vermoedelijke visitekaartje voor de onderkant van de smartphonemarkt.

Sonny Dickson, een Australische blogger die regelmatig foto’s en nieuws van Apple-prototypes online zwiert, kwam deze week op de proppen met een groot aantal afbeeldingen van de behuizing van de iPhone 5C.

Het zal niet de eerste keer zijn dat een obscure site of blog foto’s publiceert van een nog niet aankondigde iPhone of iPad, maar Dickson heeft het al vaker bij het juiste eind gehad. De iOS-ontwikkelaar, die ook werk doet voor Mac-site 9to5Mac toonde een flink aantal detailafbeeldingen van aansluitingen en ontwerp.


Credit: Sonny Dickson

De iPhone 5C, zoals het toestel mogelijk zal heten, moet zijn opwachting maken in de herfst, wanneer Apple een bijgewerkte versie van de iPhone 5 zal tonen. De buitenkant is gemaakt van plastic en het toestel is meer bedoeld om klanten in opkomende markten als China aan te trekken.

[related_article id=”158256″]

We kunnen niet met zekerheid zeggen of Apple daadwerkelijk een iPhone 5C in productie heeft, maar een dergelijk toestel dook wel degelijk op in een rapport van China Labor Watch. Deze waakhond deed onderzoek naar mogelijke misstanden in Chinese fabrieken bij de iPhone-productie.


Credit: Sonny Dickson

Voorheen verkocht Apple zijn oudere modellen voor een lage prijs om de onderkant van de smartphonemarkt te bedienen. Dat pakt niet zo goed meer uit met de iPhone 4S, dat een kleiner scherm heeft en niet beschikt over de Lightning-connector waarnaar Apple is overgestapt.

Dickson heeft trouwens al eerder foto’s van het achterkantje van een 5C gepubliceerd, maar de foto’s van deze week laten het nieuwe model in veel meer detail zien.

Desondanks is er een redelijke kans dat dit niet de uiteindelijke behuizing is: zo ontbreken de volumeknoppen die alle andere iPhones tot nu toe aan boord hadden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business