Nieuws

Samsung start registratie voor eerste eigen ontwikkelaarsconferentie

De Koreaanse telefoonmakers organiseert een driedaagse conferentie in San Fransisco, waar ontwikkelaars leren omgaan met Samsungs eigen hardware en software.

De Samsung Developers Conference, die in oktober plaatsvindt, opende maandag een registratiepagina, waar ontwikkelaars voor 300 dollar drie dagen lang sessies kunnen bijwonen over Samsung-producten.

Niet alleen smartphones en tablets uit zijn Galaxy-lijn zullen aan bod komen, maar er staan ook ontwikkelsessies voor apps op zijn slimme televisies op het programma.  

Zo gaat Samsung dieper in op zijn enterprisesoftware Knox en geeft het instructies over programmeeromgevingen (API) voor Galaxy-functies als ChatOn en S Pen.

[related_article id=”161563″]

Het woord Android komt in de planning niet voor, maar Tizen komt wel degelijk aan bod tijdens de driedaagse conferentie. Het Koreaanse bedrijf heeft al vaker aangegeven dat het dit open platform ziet als interessant alternatief voor het mobiele besturingssysteem van Google.

Maar zelfs als Samsung niet van plan is om Android in de steek te laten, kan het zich met Galaxy-trucs als ‘multi screen applications’ en Knox duidelijk onderscheiden van concurrenten als HTC, LG en Googles eigen Motorola.

Bedrijven als Apple, Microsoft en Google gebruiken hun ontwikkelaarsconferenties al jaren voor het introduceren van de nieuwste software en producten. Evenementen als WWDC en Google IO zijn uitgegroeid tot hoogmissen voor de merkfans, die vaak hoge bedragen willen betalen om een avondje zij aan zij te staan met de top van het bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business