Nieuws

Samsung stopt Android-antivirus in nieuwe toestellen

Samsung gaat zijn nieuwe toestellen standaard uitrusten met Lookout Security, een antivirusoplossing voor Android, als onderdeel van zijn Knox-beveiligingssuite voor de zakelijke markt.

Lookout Security maakte woensdag in een persbericht bekend dat het onderdeel zal gaan uitmaken van Samsung Knox, een beveiligingssuite voor de zakelijke markt die het Koreaanse bedrijf in maart van dit jaar lanceerde.

Knox, dat eerder dit jaar het groene licht kreeg van het Amerikaanse ministerie van Defensie, is nu nog niet aanwezig op Samsung-toestellen, maar moet binnen afzienbare tijd op het toneel verschijnen.

Het is een belangrijk onderdeel van Samsung for Enterprise (SAFE), een softwaresuite voor mobiele toestellen die is bedoeld voor gegevensbeveiliging in het grootbedrijf.

[related_article id=”161920″]

Naast Knox, een containeroplossing die BlackBerry Balance als voornaamste concurrent heeft, bevat SAFE ook een beveiligingsoplossing van Centrify voor Active Directory-systemen. Nu voegt het Koreaanse bedrijf dus ook een antivirusscanner toe aan het geheel.

Lookout is nu al de meest populaire gratis antivirusoplossing in de Google Play-winkel en met de Samsung-deal krijgt het beveiligingsbedrijf een stevige zet in de rug.

Voor Knox levert het een meer uitgebreide versie van zijn app, die e-mailbijlagen scant op virussen en tijdens het surfen controleert op dreigingen. Het zal die versie, Lookout for Business, later dit jaar ook uitbrengen als aparte betalende app.

We hopen meer te weten te komen over Knox tijdens IFA 2013, de Duitse technologiebeurs die vandaag van start gaat in Berlijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business